Vesti
Sport
Zvezda u Evroligi!
18.06.2014. 20:00
Izvor: Mondo
Zvezda u Evroligi!
Zagrebačka Cibona danas je zvanično obavestila Evroligu da odustaje od učešća u sezoni 2014/15. MONDO saznaje da će u Evroligu ići Crvena zvezda Telekom!
Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane!
Zagrebačka Cibona, saznaje MONDO u Zagrebu, poslala je pismo čelnicima Evrolige u kojem ih obaveštava da nije uspela da reši probleme dugova i da iz tog razloga neće moći da učestvuje u Evroligi, iako je kroz takmičenje u ABA ligi osvojila B licencu (bila je pobednik regionalnog takmičenja).
MONDO je takođe saznao da će Evroliga ovu B licencu direktno preneti na KK Crvena zvezda Telekom, kao prvoplasiranoj ekipi u regularnom delu sezone ABA Lige.
Ovo bi, takođe, moglo da znači da bi Partizan dobio mesto u kvalifikacijama za Evroligu.
Informaciju MONDA potvrdio je generalni menadžer ABA lige Roman Lisac.
"Cibona je zvanično poslala dopis Evroligi u kojem navodi da je odustala od igranja u najelitnijem takmičenju u Evropi. Jadranska liga radi na tome da Crvena zvezda zauzme Cibonino mesto, dok bi Partizan trebalo da igra kvalifikacije. Velike su šanse da Crvena zvezda igra naredne sezone u Evroligi", rekao je Lisac Tanjugu.
On je dodao da će konačna odluka biti doneta krajem ove sedmice na Skupštini Evrolige.
U izjavi agenciji Beta, Lisac je, ipak, ostavio otvorenom mogućnost da Zvezda ne igra u Evroligi.
"To mesto više ne pripada nama (ABA ligi), nego postaje 'vajld kard', i ULEB odlučuje kome se on dodeljuje i zna se koliko košta", rekao je Lisacagenciji Beta.
Naknadni poziv, 'vajld kard', košta pola miliona evra, a politikaULEB-a je da ga dodeljuje zemljama i regionima za koje proceni da imje potreban razvoj košarke.
"Mi smo se maksimalno trudili da to mesto ostane nama, ali je problem to što 'vajld kard' košta. To može da bude drugačije, a mi činimo sve napore da se to mesto dodeli našem klubu (Zvezdi) bez dodatnih obaveza", rekao je Lisac.