Vesti
Sport
Đoković se mučio, ali prošao
27.06.2014. 20:00
Izvor: Mondo
Đoković se mučio, ali prošao
Očekivano, Novak Đoković je u osmini finala Vimbldona, a tamo ga čeka još jedan Francuz, dobro poznati rival Žo-Vilfred Conga.
Najbolji srpski teniser, ipak, prilično se namučio protiv Žila Simona, koji je uporno odolevao napadima i neumorno vraćao lopticu udarcima sa osnovne linije, bez preterane želje da se nadigrava, već više sa namerom da se odbrani.
Nije Francuz, međutim, uspeo i da se odbrani - 6:4, 6:2, 6:4. Posle jednog neuspelog izlaza na mrežu pogrešio je i omogućio Đokoviću da dođe do prvog brejka u meču, za 4:2 u prvom setu.
Usledio je odgovor istom merom već u narednom gemu, tako da je za vođstvo u setovima Novaku bio potreban još jedna brejk, a do njega je došao u 10 gemu.
U drugom setu delovalo je da je naš teniser pronašao formulu za uspeh, međutim, u trećem se ponovo dobro pomučio da bi došao do pobede.
Pri vođstvu 3:2 u gemovima, Đoković je nezgodno pao i povredio rame leve ruke, zbog čega mu se nekoliko minuta ukazivala pomoć. Smogao je snage da nastavi, a u finišu meča nije delovalo da je ozbiljno povređen.
"Nezgodno sam pao i nadam se da nisam povredio zglob. Mišić me je boleo, ali nije bilo neke velike štete. Mogao sam da odigram još nekoliko gemova. Sada me čeka dva dana odmora i dobro će mi doći da se oporavim i budem spreman za osminu finala",
Bio je ovo osmi duel Đokovića i Simona, a sedma pobeda srpskog tenisera. Poražen je jedino prvi put kada su se sastali. Bio je ovo, takođe, prvi njihov duel na travnatoj podlozi.