Vesti
Sport
BUM: Dušan Tadić u Premijer ligi!
30.06.2014. 20:00
Izvor: Mondo
BUM: Dušan Tadić u Premijer ligi!
"Desetka" reprezentacije Srbije stiže u Englesku za 12 miliona evra, posle četiri sezone u Holandiji.
Dušan Tadić je novi "svetac"!
Sautempton, jedno vreme hit sezone 2013/14 u Premijer ligi, počeo je da rekonstruiše tim koji je ostao bez Evrope na kraju, ali koji je do vrha napunio kasu kluba!
Nakon što su na transferima Rikija Lamberta i Adama Lalane u Liverpul, odnosno Luka Šoa u Mančester junajted, zaradili neverovatnih 75 miliona evra, potrošili su 12 na srpskog plejmejkera, jednog od najboljih fudbalera holandske lige u poslednje dve sezone.
Holandski dnevnik "AD" objavio je da su se Sautempton i Tvente dogovorili oko transfera "desetke" reprezentacije Srbije i da će on povećati broj naših igrača u Premijer ligi, posle odlaska Nemanje Vidića iz Junajteda u Inter.
Tadić je u Holandiji poslednje četiri sezone, dve je odigrao za Groningen (32 asistencije, 14 golova, 76 utakmica), a dve za Tvente (36 asistencija, 32 gola, 85 utakmica). Tadić je Vojvodinu napustio sa 90 odigranih mečeva, 17 asistencija i 27 golova.
Za reprezentaciju Srbije odigrao je 26 utakmica, uz šest golova i tri asistencije. Bio je neizostavan u poslednje dve godine, tako da ne bi trebalo da ima problema sa dobijanjem radne dozvole.
Tadić na jugu Engleske neće zateći ni prethodnog menadžera, Maurisija Poketina. On je otišao u Totenhem, tako da će Holanđanin Ronald Kuman. Ako je neko mogao uživo da se uveri u kvalitete Tadića to je upravo Kuman, koji je prošle tri sezone vodio Fajnord, a pre toga AZ Alkmar.
Sautempton je za Lamberta dobio šest miliona evra, za Šoa neverovatnih 39,6, a za Lalanu (izvesno je) 30 miliona. Izvesno, jer Liverpul i Sautempton još nisu ovaj "dil" proglasili zvaničnim, iako su britanski mediji objavili da je Lalana prošao medicinske preglede na "Enfildu".
Od nosilaca igre iz prošle sezone, Tadić neće odmah zaigrati ni sa Džejom Rodrigezom, koji je ne tako davno doživeo tešku povredu kolena tako da će, najverovatnije, biti spreman za fudbal tek na jesen, možda i zimu.