Vesti
Sport
Zimonjić i Nestor stali u četvrtfinalu
03.07.2014. 20:00
Izvor: RTS
Zimonjić i Nestor stali u četvrtfinalu
Zimonjić i Nestor eliminisani u četvrtfinalu dubla na Vimbldonu, pošto su sa 3:1 u setovima poraženi od Paesa i Štjepaneka. Zimonjića očekuje četvrtfinale u miksu sa Samantom Stosur.
Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor nisu uspeli da se plasiraju u polufinale Vimbldona, pošto su u četvrtfinalu izgubili od Indijca Leandera Paesa i Čeha Radeka Štjepaneka sa 3:1, po setovima 3:6, 7:6, 6:3, 6:4.
Zimonjić i Nestor su u prvom setu četvrtfinala dva puta oduzeli servis protivnicima, pa su posle 34 minuta igre poveli sa 1:0.
U drugom setu su svi sigurno servirali, tako da se igralo gem za gem, a Zimonjić i Nestor nisu uspeli da iskoriste četiri set lopte, pa je set otišao u taj-brejk.
Srpsko-kanadski dubl je u taj-brejku imao prednost od 5:2, ali su Paes i Šjtepanek mnogo bolje odigrali finiš tog dela igre i na kraju su uspeli da izjednače na 1:1 u setovima.
U trećem i četvrtom setu Paesu i Štjepaneku je bio dovoljan samo po jedan brejk kako bi obezbedili plasman u finale Vimbldona.
Zimonjić će kasnije igrati i meč četvrfinala miks dubla u paru sa Australijanskom Samantom Storus. Njihovi protivnici su Mihail Elgin iz Rusije i Anastasija Rodionova iz Australije.