Vesti
Sport
"Seča sudija" u srpskom fudbalu
08.07.2014. 20:00
Izvor: Mondo
"Seča sudija" u srpskom fudbalu
Promenjena čak 23 arbitra u JSL i Prvoj ligi Srbije u odnosu na prošlu sezonu.
Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije u utorak je usvojio listu sudija za sezonu 2014/2015, na kojoj je došlo do promene čak 23 imena u odnosu na prethodni šampionat.
Broj glavnih arbitara Jelen Superlige smanjen je sa 36 na 25, dok se na listi pomoćnih sudija nalazi 28 imena. Na listi sudija Prve lige Srbije su 30 glavnih i 32 pomoćnika.
"Ovime su realizovane najave sa prethodnih sednica najvažnijih tela FSS da će u domenu suđenja biti velikih promena, a u cilju podmlađivanja i skraćenja lista sudija", navodi se u saopštenju FSS.
"Uz to, na putu donošenja ove odluke ispraćena je i preporuka nadležnih tela UEFA o broju sudija na listama, kako bi oni imali adekvatan broj utakmica za rad, što će usloviti dodatno podizanje kvaliteta suđenja", dodaje se.
Bogoljub Stepanović će i dalje obavljati funkciju predsednika Sudijske organizacije, dok je za predsednika Komisije za suđenje Izvršnog odbora FSS izabran Zoran Petrović, naš proslavljeni internacionalni sudija.

Liste glavnih sudija JSL za sezonu 2014/2015:
Elit grupa: Milorad Mažić, Danilo Grujić, Darko Bogdanović, Novica Anđelovski, Aleksandar Vasić, Nenad Đokić, Bojan Nikolić, Dejan Filipović, Vlado Glođović, Majo Vujović.
Prva grupa: Robert Kiš, Milorad Milićević, Srđan Obradović, Milan Ilić, Milan Jeremić, Dejan Anđelković, Marko Popović, Dalibor Manojlović, Srđan Jovanović, Igor Stojiljković, Ilija Brdar, Denis Trailović, Dejan Dimitrijević, Petar Piper, Dejan Santrač.