Vesti
Sport
SREĆNO: Sale prozvao tim za velika dela!
09.07.2014. 20:00
Izvor: Mondo
SREĆNO: Sale prozvao tim za velika dela!
Novi selektor, neka nova lica i stari snovi o medalji. Kreću naši "orlovi"! Okupili su se ove srede u Beogradu i želimo im puno sreće do kraja "Operacije Španija"!
"Operacija Španija" je počela! Selektor Aleksandar Đorđević okupio je izabranike u hotelu "Zira".
Na prozivci, pred novinarima, pojavilo se 17 košarkaša (iako je selektor prvobitno očekivao 13), koji će do subote biti podvrgnuti lekarskim testiranjima u Republičkom Zavodu za sport, kao i uvodnim trenzima.
Opremu reprezentacije zadužili su Vasilije Micić, Nemanja Dangubić, Stefan Jović, Nikola Kalinić, Stefan Birčević, Bogdan Bogdanović, Marko Simonović, Luka Mitrović, Vladimir Štimac, Miloš Teodosić, Stefan Marković, Nemanja Bjelica, Miroslav Raduljica, Vladimir Lučić, Vladimir Micov, Dejana Kravića i kapitena Nenada Krstića.
Kao što je i bilo najavljeno, zbog produženog odmora nije došao kapiten Nenad Krstić, zbog obaveza u NBA Letnjoj ligi Nemanja Nedović i Ognjen Kuzmić, zbog oporavka od povrede Vladimir Lučić, a zbog saniranja posledica infekcije jetre Vladimir Micov.
Dolazak svih odsutnih ili povređenih igrača među "orlove" očekuje se 20. jula, na Kopaoniku.
Ekipa će se 13. jula preseliti na planinu i tamo će boraviti do 26. jula, a već sutradan će u Kragujevcu odigrati prvu test utakmicu, protiv "B" selekcije Srbije. Potom će, od 28. do 31. jula raditi u Beogradu, a prvog dana avgusta će otputovati u Trst , na turnir tokom kojeg će igrati protiv Italije, Kanade i Bosne i Hercegovine.
Zatim, 7. avgusta, "orlovi" putuju na turnir u Pau (Francuska), gde će do 10. jula proveravati formu u duelima protiv domaće reprezentacije, Hrvatske i Grčke.
Pripreme će potom takođe biti nastavljene u Beogradu (11-17. avgust) i biće okončane tradicionalnim turnirom "Trofej Beograda" (rivali Angola, Argentina, Turska). Od 18. do 23. avgusta Đorđevićev tim radiće u Vršcu, a zatim odigrati dve utakmice protiv Novog Zelanda (21. avgust "Milenijum", 24. avgust "Pionir").
Pripreme će biti okončane od 25. do 27. avgusta. Odlazak na Svetski kup u Španiju zakazan je za 28, a prva takmičarska utakmica (protiv Egipta) za 30. avgust. Zatim će rivali "orlovima" biti Francuska, Iran, Brazil i Španija.