Vesti
Sport
"Delfini" sjajni na startu Evropskog prvenstva!
14.07.2014. 20:00
Izvor: RTS
"Delfini" sjajni na startu Evropskog prvenstva!
Vaterpolisti Srbije pobedom su počeli odbranu titule na Evropskom prvenstvu, pošto su u prvom kolu Grupe B savladali Francusku sa 16:5 (4:1, 3:1, 3:0, 6:3).
U reprezentaciji Srbije najefikasniji bio je Slobodan Nikić, koji je postigao četiri gola, dok su po dva puta mrežu Francuza zatresli Dušan Mandić, Filip Filipović, Andrija Prlainović i Duško Pijetlović. U strelce su se još upisali i živko Gocić, Miloš Aleksić i Stefan Mitrović.
Strelci za Francusku bili su Aleksandr Kamarasa i Mikael Bodegas, koji su postigli po dva gola, dok je jedan gol postigao Roman Bleri.
Na početku meča obe selekcije su dobro igrale u odbrani, pa u prvih nekoliko minuta nije bilo golova. Mrežu Francuza "načeo" je Filipović, da bi već u narednom napadu Mandić duplirao prednost.
Do kraja prve četvrtine prvo je pogodio Nikić, posle asistencije Nikole Rađena, da bi potom sa distance pogodio i kapiten Živko Gocić za ubedljivih 4:1.
Minut pre kraja prvog dela i Francuzi su se upisali u strelce, a siguran je bio Kamarasa.
Isti igrač je na početku druge deonice smanjio na 4:2, ali je Srbija golovima Filipovića, Mandića i Aleksića na odmor sa ubedljivih 7:2.
Srbija je u istom ritmu nastavila da igra do kraja meča, pa su izabranici Dejana Savića bez problema održali prednost i tako pobedom počeli odbranu titule osvojene pre dve godine.
Srbija se u utorak u drugom kolu Grupe B sastaje sa Nemačkom od 13.00.
U prvom meču Grupe B, ranije danas, Hrvatska je pobedila Nemačku sa 10:5.