Vesti
Sport
Paunović: Cilj je odbrana titule
15.07.2014. 20:00
Izvor: RTS
Paunović: Cilj je odbrana titule
Selektor omladinaca Veljko Paunović kaže da će njegovi igrači ići korak po korak na Evropskom prvenstvu i da će se potruditi da odbrane trofej, iako to neće biti nimalo lako. Paunović se zahvalio srpskim timovima koji su dopustili igračima da pomognu reprezentaciji.
Selektor omladinske reprezentacije Srbije Veljko Punović kaže da je cilj nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj odbrana titule, koja je osvojena prošle godine u Litvaniji.
Ukoliko Srbija u Mađarskoj bude među šest najboljih timova obezbediće plasman na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu 2015. godine.
"Bilo bi dobro kada bismo imali iste okolnosti kao pred prošli šampionat Evrope, gde nisu bila velika očekivanja i pritisak javnosti. Želimo da gledamo od meča do meča, što je bio model prošle generacije. Cilj je pobeda protiv Ukrajine, koja nam verovatno obezbeđuje plasman na Svetsko prvenstvo, a posle toga želimo plasman u polufinale. Konačan cilj je odbrana titule Evropskog prvenstva", rekao je Paunović.
Srbija će prvi meč na EP igrati protiv Ukrajine 19. jula u Đeru, potom slede utakmice protiv Nemačke (22. jula) i Bugarske (25. jula).
"Igrali smo prošle godine protiv Ukrajine na turniru 'Stevan Ćele Vilotić' i lako smo ih pobedili sa 2:0, iako smo dobar deo meča imali igrača manje. Od tada su Ukrajinci dosta izmenili sastav, pojačali su se, a koliko su jaki govori činjenica da su pobedili Englesku u kvalifikacijama u gostima. Nemci su apsolutni favoriti u grupi, ali verujem u naš tim", naveo je Paunović.
On je istakao da na raspolaganju trenutno ima samo 16 igrača, ali da očekuje da će se selekciji uskoro priključiti još fudbalera.
"Ima dosta nejasnih stvari, Miloš Veljković je prvo dobio dozvolu Totenhema da nam se priključi, ali se situacija zakomplikovala. Slično je sa Sergejem Milinković-Savićem, gde Genk otežava njegov dolazak. Do 18. jula ćemo čekati njih dvojicu i nadam se da će nam se priključiti. Drago mi je što mogu da računam na sve fudbalere iz domaćih klubova i na tome sam im zahvalan. Izašli su nam u susret, iako se EP igra u nezgodnom terminu", rekao je Paunović.
Kapiten omladinske reprezentacije Srbije Nemanja Maksimović rekao je da nacionalni tim nema opterećenje u pohodu ka odbrani titule prvaka Evope.
"Ne opterećuje nas uspeh prethodne generacije, jer je ovo nov tim i ićićemo korak po korak. Očekivanja su najviša, želimo da odbranimo titulu, ali razmišljamo samo o pobedi na premijeri protiv Ukrajine", kazao je Maksimović.
Evropsko prvenstvo za igrače ispod 19 godina održaće se u Mađarskoj od 16. do 31. jula.