Vesti
Sport
Zvezda remizirala sa Genkom – 1:1
16.07.2014. 20:00
Izvor: B92
Zvezda remizirala sa Genkom – 1:1
Fudbaleri Crvene zvezde nalaze se na turniru u Belgiji, gde su u prvom meču remizirali protiv Genka – 1:1 (1:1).
Ekipa šampiona Srbije provela je prethodno osam dana u Sloveniji, zabeleživši dva trijumfa. Dva dana posle meča sa Genkom očekuje ih duel sa Mehelenom Aleksandara Jankovića
Crveno-beli su odigrali dobar meč protiv belgijskog prvoligaša, a oba pogotka viđena su u prvih 45 minuta. Najpre su do gola stigli domaći preko Mboje, ali je Lazić ubrzo izjednačio, postavivši konačan rezultat.
Crveno-beli su bolje otvorili duel, pa je u trećem minutu, posle presinga Vukana Savićevića, malo nedostajalo da štoper domaćih zatrese svoju mrežu. Obe ekipe igraju izuzetno agesivno, a Zvezda je posle još jedne takve situacije uspela da zapreti. Gavrić se izborio za loptu i uposlio Rakića, ali centarfor šutira pored gola, da bi nekoliko minuta kasnije golman domaćih zaustavio novi udarac Rakića.
Ipak, najbolju priliku za goste propušta Lazić, posle dobre akcije Milijaša, šutirao je snažno pod prečku, ali je golman Genka sjajno intervenisao. Inače, na stadionu je prisutno nešto više od 300 navijača, od kojih trećina navija za Crvenu zvezdu.
Promašaje gostiju domaća ekipa kažnjava u 17. minutu i stiže do vođstva. Mladi Predrag Rajković je pogrešio prilikom procene, a Ilobme Mboju nije bilo teško da pogodi praznu mrežu – 1:0
Zvezda je posle primljenog gola nastavila da napada, da bi joj se to isplatilo već posle desetak minuta igre. Milijaš je dobro izveo korner, mladi Lazić ponovo bio najviši u skoku i ovoga puta smestio loptu u mrežu – 1:1.
Korneru crveno-belih prethodila je još jedna odlična prilika za domaće, ali se istakao mlađani Rajković sa dve odlične intervencije, iskupivši se donekle za kiks kod gola. Nastavio je Rajković da briljira, ovoga puta je zaustavio pokušaj napadača Genka iz neposredne blizine.
Šampion Srbije imao je novu priliku posle kontre i situacije '3 na 2', ali je Gavrić bio kratak na centaršut Vukana Savićevića. Do kraja prvog dela igre viđena je još jedna prilika za Zvezdu. Gavrić je lepo prošao i odložio loptu do Milijaša, ali je snažan udarac kapitena izblokiran.
Nenad Lalatović nije izvršio nijednu izmenu na poluvremenu, a prvu šansu u nastavku imali su domaći, ali je lopta završila preko gola. Domaćin je nastavio da igra bolje u uvodnih deset minuta nastavka, ali nije uspeo da pogodi okvir gola Rajkovića, da bi Zvezda ubrzo uzvratila preko Gavrića.
Posle sat vremena igre, trener crveno-belih odlučio se za prve izmene. Iz igre su izašli Nikola Mijailović, Đorđe Rakić i Vukan Savićević, a na terenu su, poslednje pojačanje, Stefan Đorđević, Đorđe Despotović i Goran Gogić.
Zvezda je uspela da se oslobodi pritiska i zapreti u 65. minutu, oba puta su gosti zapretili preko bokova, ali nisu uspeli ozbiljnije da ugroze gol Genka. Pet minuta kasnije, nova izmena u timu Zvezde, Darka Lazovića menja mladi Nikola Karaklajić. Opet je Genk preuzeo kontrolu, a Lalatović odgovorio novom izmenom i uvođenjem Milana Jokića umesto Nenada Milijaša.
Do kraja meča viđena je samo još jedna prilika za Genk, ali je iskusni Savo Pavićević oduzeo loptu napadaču domaćeg tima. Priliku da odigra nekoliko poslendjih minuta dobio je i mladi Stojanović, umesto Kovačevića.