Vesti
Sport
Vojvodina: Igrači su verovali u čudo
25.07.2014. 20:00
Izvor: Mondo
Vojvodina: Igrači su verovali u čudo
Trener "lala" Zoran Marić istakao je da uprkos boljem izdanju u drugom meču kvalifikacija za Ligu Evrope, duel sa Trenčinom je odlučen prošle nedelje.
Vojvodina je posle bruke u Slovačkoj prošle nedelje (0:4), u revanšu drugog kola kvalifikacija protiv Trenčina u Novom sadu pokušala da ispuni nemoguću misiju , ali nije uspela u tome. Pobedila je sa 3:0 što nije bilo dovoljno za ostanak na evropskoj sceni ove sezone.
Trener Voše Zoran Marić istakao je da igračima nema šta da im zameri, jer su tokom cele utakmice igrali maksimalno i verovali da je preokret moguć.
"Velika razlika u igri koju smo pružili u dve utakmice osnovni je razlog našeg ispadanja iz takmičenja i žao mi je zbog toga. Imali smo šanse, igrači su verovali da mogu da nadoknade veliku prednost gostiju, mada je teško bilo očekivati da ekipu kao što je Trenčin možemo da pobedimo sa 5:0", rekao je Marić.
On je dodao da se njegov tim borio do poslednjeg sudijskog zvižduka, uprkos tome što je mlad i neiskusan i naglasio da je na klupi imao čak petoricu igrača rođenih 1995. i 1996. godine.
Šef struke Trenčina Martin Šavela smatra da je njegov tim uprkos visokoj prednosti strepeo do poslednjeg minuta meča.
"Imali smo dosta sreće da izborimo krajnji rezultat. Naš golman je pri vođstvu Vojvodine od 3:0 zaustavio nekoliko teških lopti na gol liniji", naglasio je Šavela, čiji će tim u trećem kolu kvalifikacija igrati protiv engleskog predstavnika Hala.