Vesti
Sport
Nemanja Dangubić u Crvenoj zvezdi!
31.07.2014. 20:00
Izvor: RTS
Nemanja Dangubić u Crvenoj zvezdi!
Košarkaški klub Crvena zvezda doveo je još jedno pojačanje za narednu sezonu. Na Mali Kalemegdan stiže talentovani srpski reprezentativac i doskorašnji košarkaš Mega Vizure, Nemanja Dangubić. On je na predstavljanju rekao da je Zvezdu izabrao zbog Evrolige.
Košarkaški reprezentativac Srbije Nemanja Dangubić karijeru će nastaviti u Crvenoj zvezdi, potvrdio je beogradski klub.
On je sa crveno-belima potpisao trogodišnji ugovor, ali sa opcijom da u slučaju dobre finansijske ponude može da napusti klub posle dve sezone.
Dangubić rekao je da je došao u taj klub zato što želi da napreduje i zato što će klub igrati u Evroligi.
"Zvezdu sam izabrao zbog toga što želim još više da napredujem i da se kao igrač dokažem na najvišem nivou, a to je Evroliga. U Crvenoj zvezdi imam sve uslove za to, a što je najvažnije klub ima visoke ambicije i to se poklapalo sa mojim razmišljenjem. Jako sam srećan što sam došao", rekao je Dangubić za sajt kluba.
Visoki bek je drugo pojačanje crveno-belih u ovom prelaznom roku, posle Nikole Kalinića.
Dangubić je bio na pripremama reprezentacije, ali ih je napustio zbog kolena. Sada je objasnio da nije u pitanju povreda, već napori zbog duge sezone. Igrač je posle sezone u Jadranskoj i Superligi, učestvovao u kampu u Trevizu, a onda je išao u SAD na draft.
"Sve to je bilo jako naporno, ne samo treninzi već i duga i brojna putovanja. Sa otečenim kolenom sam i došao na pripreme reprezentacije i zbog toga nisam bio u trenažnom procesu. Potrebno mi je da malo mirujem i, prema najavama lekara, za desetak dana bi trebalo da bude sve u redu. Očekujem da ću biti spreman za početak priprema sa Crvenom zvezdom", rekao je Dangubić.
Njega je na draftu izbrala Filadelfija sa 54. pozicije, ali su njegova prava odmah prosleđena u San Antonio, šampiona lige. O odlasku u SAD još ne razmišlja, a sada je rekao da će se koncentrisati samo na Zvezdu, u kojoj će nositi dres sa brojem šest.
On je sa selekcijom Srbije do 19 godina 2011. godine osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu, a istog leta je i sa reprezentacijom do 18 godina osvojio srebro na Evropskom prvenstvu.