Vesti
Sport
Milutinović: Vratićemo Partizan u Evroligu
01.08.2014. 20:00
Izvor: Mondo
Milutinović: Vratićemo Partizan u Evroligu
Nekadašnji košarkaš FMP-a i Crvene zvezde Beograd potpisao je dvogodišnji ugovor sa šampionom Srbije.
Kasnije nego ikad, Partizan je predstavio prvo pojačanje u letnjem prelaznom roku. Kao što je najavljeno, to je Andreja Milutinović (24 godine, 198 centimetara), koji je prethodnu sezonu proveo u Španiji i Grčkoj.
Milutinović je u petak u klupskim prostorijama stavio potpis na dvogodišnji ugovor, a uz to zadužio dres sa brojem 22 (poslednji ga je nosio Marko Čakarević).
Njegova želja bila je "tridesettrojka", ali ona već pripada Nemanji Bezbradici.
"Jako mi je drago što sam postao član Partizana. Svi znamo kakvu tradiciju ima klub, više od decenije je uzastopni šampion države, bio je i redovni učesnik Evrolige. Šteta što ove godine nismo u Evroligi, ali ćemo dati sve od sebe da se vratimo u elitno takmičenje, da napravimo kontinuitet u radu za dobre rezultate", prve su Milutinovićeve reči u statusu igrača crno-belih.
On je naglasio da je tokom leta radio individualno i da je spreman za početak priprema.
"Radujem se treninzima i, naravno, još više pripremnim utakmicama. Očekujem da se na najbolji mogući način uklopim u sistem, kako bih mogao da pomognem saigračima i timu. Svi znamo koji su ciljevi Partizana, da dostignemo najviše mesto u svim takmičenjima u kojima učestvujemo", dodao je Andreja Milutinović.
Svestrani igrač na spoljnim pozicijama afirmisao se u dresu FMP Železnika, sa kojim je 2008. bio juniorski prvak Evrope i član idealne petorke Evrolige.
Leta 2011. postao je član Crvene zvezde Beograd, nakon uspostavljanja saradnje Zvezde i "pantera".
Posle dve sezone sa crveno-belima, bio je na probama u Bilbau i Milanu, nastupao je za Milvoki Bakse na Letnjoj NBA ligi 2013, a minule sezone za španskog drugoligaša Ljeidu i grčkog prvoligaša Apolon iz Patre.
Bio je kapiten mlade reprezentacije Srbije, da bi se leta 2012, posle dobre sezone pod nadzorom Svetislava Pešića, našao i na širem spisku "A" nacionalnog tima.