Vesti
Sport
Đorđević: Nadam se da će Teo biti OK
06.08.2014. 20:00
Izvor: Mondo
Đorđević: Nadam se da će Teo biti OK
"Remete nas povrede", konstatovao je selektor Srbije Aleksandar Đorđević u iščekivanju konkretnije informacije o stanju zgloba Miloša Teodosića.
Malo više od tri minuta pre kraja poslednje kontrolne utakmice "orlova" u Trstu, Miloš Teodosić legao je na parket, držeći se za članak desne noge. Potom je ustao i odskakutao do klupe, pa brzo i u svlačionicu.
Par dana nakon što je i Nemanja Nedović teže povredio stopalo, selektor Aleksandar Đorđević dobio je još jedan razlog za brigu. Odranije je povređen Nenad Krstić, za kojeg još nije jasno da li će moći na FIBA Svetski kup, a od prošle nedelje i Vasilije Micić, kome su lekari u Minhenu pronašli tečnost u kolenu.
"Remete nas povrede. Nedović je trebalo da bude jedan od ključeva naše tranzicione igre u napadu. Večeras je članak povredio i Teodosić. Nadam se da ga ta povreda neće dugo odvojiti od terena", izjavio je Đorđević posle poraza od Italije.
Podsetimo da je selektor ranije ovog meseca morao i da se zahvali povređenom dvojcu - Vladimir Lučić - Nemanja Dangubić.
"Bez obzira na sve to, moramo da dalje unapređujemo igru. Očekuje nas kvalitetan turnir u Francuskoj (8-10. avgust), na kome ćemo igrati protiv veoma kvalitetnih protivnika", dodao je selektor.
Komentarišući prvi poraz na pripremama i nervoznu igru svog tima, Đorđević je ocenio da je utakmica protiv Italije bila "dobra provera" i "težak meč, u domaćinskoj atmosferi".
"Ušli smo u nervozu i loše smo reagovali na neke sudijske greške, što nikako ne smemo da dozvolimo. Odbranom i kontranapadima smo uspeli da se vratimo u utakmicu koju smo loše počeli. Međutim, platitili smo danak tome u drugom poluvremenu, jer u ovom trenutku, u ovoj fazi priprema, nismo u stanju da izdržimo takav ritam utakmice".
Tokom meča, Đorđević je probao i Nemanju Bjelicu na poziciji "tri", što se ispostavilo kao dobar potez, jer je sredinom meča naša reprezentacija i izašla iz rezultatskog "minusa", pa i povela u trećoj četvrtini.
"Probali smo varijantu sa Bjelicom na poziciji tri i u toj fazi utakmice smo se rezultatski vratili, uz dobru igru Birčevića. Ipak, Italijani se nalaze u završnoj fazi priprema za kvalifikacije za Evropski šampionat, koje počinju za tri dana. Igrali su svoju prepoznatljivu igru sa četiri niska igrača i jednim centrom", rekao je Đorđević, pa kratko izneo generalnu ocenu nastupa "orlova" na prvom test turniru.
"Ima stvari kojima sam zadovoljan, postoji timski duh, koji je izuzetno pozitivan, ali postoje stvari na kojima još dosta moramo da radimo".