Vesti
Žuta štampa
Rambo Amadeus: "Kad je neko glup, proizvodi jednak socijalni efekat kao i kad je mrtav"
07.08.2014. 20:00
Izvor: Kurir
Rambo Amadeus: "Kad je neko glup, proizvodi jednak socijalni efekat kao i kad je mrtav"
Poznati muzičar Rambo Amadeus kritikuje "vašarski" ambijent koji vlada na crnogorskom primorju, ukazujući da gradski oci ne reaguju, već u tome očigledno uživaju.
"Dakle, došao sam u rodni grad Herceg Novi, željan rodne grude, naivno zaboravivši na ambijent koji vlada u turističkoj politici našeg malog mista. Barke i automobili permanento krstare uz obalu i ulicama opremljeni užasno jakim ozvučenjima, reklamiraju neke primitivne programe iz sveg glasa. Da bi popunili terasu koji prima 300 ili 500 ljudi maltretiraju svih 50.000 turista, koji hteli ne hteli moraju da saznaju u kojoj rupi nastupa ovaj ili onaj izotop svremene subkulture", naveo je on na svom fejsbuk profilu, prenose crnogorski elektronski mediji.
Rambo Amadeus je ukazao da gradski oci ne reaguju, "jer očigledno uživaju u tom vašarskom ambijentu", što ga, poznajući ih, na žalost uopšte ne čudi.
"Baš me zanima koliko će vremena proći da neko nadležan shvati da je zvučno zagađenje za turizam jednako štetno kao da se u zaliv ispred Herceg Novog izvrnuo tanker sa naftom. Efekat je jednako zastrašujući. Ali primitivan homo sapiens mrzi tišinu, on se i veseli i tuguje praveći buku, valjda zato što ne može da podnese unutarnje glasove koji se pojavljuju u tišini. Onaj ko ništa ni o čemu ne zna, umesto prijatnih unutarnjih glasova iz dubine organizma oseća kako mu zjapi provalija nepoznatog, koja je očigledno toliko neprijatna da mora konstanto da je zatrpava bukom... A sada citat. ''Kad je neko glup, proizvodi jednak socijalni efekat kao i kad je mrtav. On ništa ne primećuje, samo drugi pate oko njeg''", zaključio je Rambo Amadeus.