Vesti
Sport
Terzić: Izmirićemo dugovanja, potrebni razumni rokovi
07.08.2014. 20:00
Izvor: RTS
Terzić: Izmirićemo dugovanja, potrebni razumni rokovi
Zvezdan Terzić izjavio da će Crvena zvezda izmiriti sva dugovanja, ali traži od Fudbalskog saveza razumne rokove kkao bi klub preživeo. On je dodao i da Fifa i Uefa imaju fleksibilniji stav od FSS.
Vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdan Terzić poručio je da će crveno-beli sigurno izmiriti sve svoje obaveze, ali da od Fudbalskog saveza Srbije traži razumne rokove kako bi klub preživeo.
"Ne poziva Zvezda na opstrukciju, naprotiv, uradićemo sve što je u našoj moći da regulišemo obaveze koje imamo. I smatramo da svi klubovi treba da ispune obaveze koje su preuzeli. Ali, samo pozivamo Savez na fleksibilniji stav povodom rokova za izvršenje tih obaveza, uzimajući u obzir trenutnu finansijsku situaciju u srpskim klubovima i privredi uopšte", naveo je Terzić u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.
On je dodao i da Fifa i Uefa imaju fleksibilniji stav od FSS.
"Prvo se sve zasniva na opomenama i daje se vremena klubovima da se organizuju i izmiruju svoje obaveze. Ispada da su organi Saveza brži i efikasniji od organa Uefe i Fife. U FSS se veoma brzo ide na suspenzije registracija ili nema izdavanja licenci zbog neizmirenih obaveza. Izmiriće Zvezda sve svoje obaveze, samo tražimo vremena da preživimo", zaključio je Terzić.
Crvena zvezda je pre nekolikmo dana dobila uslovnu licencu za nastup u Superligi, a ranije danas Disciplinska komisija FSS ostavila je na snazi zabranu registrovanja novih igrača, što znači da će šampion na premijeri u novoj sezoni u subotu protiv niškog Radničkog igrati bez novajlija.