Vesti
Sport
Nikolić: Sada svi čekaju da vide naše slabosti
08.08.2014. 20:00
Izvor: RTS
Nikolić: Sada svi čekaju da vide naše slabosti
Trener Partizana Marko Nikolić očekuje pobedu svog tima u utakmici na Vračaru protiv Voždovca. Strateg crno-belih govorio je i o svojoj odgovornosti za neuspeh u dvomeču sa Ludogorecom, ali i o kazni za štopera Trajkovića. Crno-beli su predstavili i treće pojačanje u ovom prelaznom roku, Nenada Marinkovića.
Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da posle eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona ekipa mora da pokaže snagu u domaćem šampionatu i dodao da je start na početku Superlige nezgodan, pošto ekipa gostuje na tri od prve četiri utakmice.
"Igraćemo protiv Voždovca na Vračaru gde su uvek specifični uslovi. Zaslužuju respekt zbog svega što su uradili prethodnih godina, izmenili su ceo tim, ali imaju kvalitet i iskustvo. Nama je pobeda imperativ, jer sada kada svi očekuju da vide naše slabosti moramo da pokažemo snagu i zajedništvo", izjavio je Nikolić na konferenciji za medije u Humskoj.
On je istakao da je defanzivac Branislav Trajković isključenjem protiv Ludogoreca prešao "crvenu liniju", zbog čega je klub u potrazi za novim štoperom.
"Ne želim javno da ga 'razapinjem', ali Trajković će imati razgovor sa čelnicima kluba i videćemo dalji rasplet. Nisam razočaran, niti osećam da me je izdao, a sankcije koje sam sproveo (Trajković nije licenciran za Superligu, prim. aut) su jasne jer niko ne može da narušava klupsku disciplinu. Već neko veme radimo na dovođenju bar još jednog štopera i može da se desi da danas ili sutra završimo taj posao", naveo je trener crno-belih.
Šansu na Vračaru umesto Trajkovića trebalo bi da dobije slovenački reprezentativac Branko Ilić, dok u timu neće biti umorni Andrija Živković.
"Dešava se u svim zemljama da u prvom kolu favoriti kiksnu, zato moramo da budemo spremni jer uvek te prve utakmice u značajnoj meri određuju dalji tok i ambijent u klubu", istakao je Nikolić.
Na insistiranje novinara Nikolić je prokomentarisao i sopstvenu odghovornost za neuspeh protiv Ludogoreca.
"Naravno da je na treneru odgovornost i iza izbor igrača i za taktiku, ali ne zaboravite da smo praktično ispali zbog gola u gostima. I dalje smo jedini predstavnik Srbije u Evropi, borimo se za Ligu Evrope, okolnosti pod kojima radimo nisu lake, ali zadovoljan sam jer ovi momci na terenu za Partizan ostavljaju sve što imaju", zaključio je Nikolić.
Utakmica prvog kola Superlige između Voždovca i Partizana igra se u nedelju od 17 sati na Vračaru.

Marinković: Sve osim Lige Evrope i duple krune neuspeh
Povratnik u fudbalski klub Partizan Nenad Marinković rekao je da mu je glavni cilj da sa crno-belima osvoji duplu krunu i plasira se u Ligu Evrope i dodao da bi sve osim toga bio neuspeh.
"Presrećan sam zbog povratka, osećam se isto kao pre 10 godina kada sam debitovao u prvom timu. Ovo je mnogo bitan dan u mom životu, Partizan je moja druga kuća, osećam se kao da nikad nisam ni odlazio", rekao je Marinković na zvaničnoj promociji u Humskoj.
On je potpisao ugovor na dve godine, a kao i prethodni put nosiće dres sa brojem 29.
"Imao sam i ponude iz inostranstva, ali kada me je pozvao Partizan nisam imao dilemu. Cilj nam je da uđemo u Ligu Evrope i uzmemo duplu krunu, sve osim toga bio bi neuspeh", istakao je 25-godišnji Marinković i konstatovao da je sada mnogo ozbiljniji i zreliji, i kao čovek i kao igrač.
Marinković nije hteo posebno da komentariše potez nekadašnjeg saigrača iz juniorskih, a potom i seniorskih dana Miloša Bosančića, koji je ovog leta prešao u Crvenu zvezdu.
"To je njegova stvar. Kada se budemo sreli u derbiju naravno da ću učiniti sve da pobedim, kao i on za svoju ekipu", zaključio je Marinković, koji zbog papirologije neće biti u konkurenciji za sastav tima protiv Voždovca u prvom kolu šampionata.