Vesti
Sport
Luka Mitrović je kapiten Zvezde!
11.08.2014. 20:00
Izvor: RTS
Luka Mitrović je kapiten Zvezde!
Luka Mitrović će u narednoj sezoni predvoditi košarkaše Crvene zvezde. Mnogo očekujemo od Mitrovića. Dobro smo analizirali njegove kvalitete i odlučili smo se da mu poverimo tu odgovornost, rekao je Radonjić u danu kada su crveno-beli počeli pripreme za novu sezonu.
Košarkaški klub Crvena zvezda počeo je pripreme za novu sezonu u kojoj će kapiten biti reprezentativac Srbije Luka Mitrović.
Crveno-beli su na prvom treningu radili sa osmoricom košarkaša u hali u Železniku, a krajem nedelje se će se uputiti na pripreme na Zlatibor.
Trener Zvezde Dejan Radonjić rekao je da je mladost tima prioritet i da su očekivanja od Mitrovića u ovoj sezoni velika.
"Mnogo očekujemo od Mitrovića, odlučili smo se za njega pošto je mladost tima prioritet. Dobro smo analizirali njegove kvalitete i odlučili smo se da mu poverimo tu odgovornost", rekao je Radonjić.
On je dodao da klub i dalje traga za plejmejkerom i centrom. Razgovor sa Darijusom Morisom je propao i traže se pojačanja, a pregovara se sa Ivanom Radenovićem, koji je prošle sezone bio član crveno-belih.
Bivši košarkaš Mega Vizure Nemanja Dangubić je bio jedna od zvezdi prelaznog roka pošto su interesovanje za njega izrazili mnogi klubovi, uključujući i šampiona Srbije Partizan.
Mladi bek je počeo pripreme sa reprezentacijom ali je zbog povrede kolena otpao sa spiska.
On je rekao da je zdrav i da se dobro oseća.
"Super je bio početak, uslovi za rad su sjajni, prija mi da radim posle veće pauze. Koleno je u redu, zdrav sam. Poznajem mnoge od ovih momaka iz mlađih kategorija", rekao je Dangubić.
Dodao je da ga nisu mnogo doticale priče oko njegovog prelaska u Zvezdu, da nije razmišljao o tome i da je spreman na to što će sada morati da izlazi na kraj sa velikim očekivanjima svojih navijača i tenzijom suparničkih navijača.
"Ja sam se ogradio od svih komentara, koncentrisan sam na sebe, svoju igru i na to da se razvijam kao igrač. Jako sam zadovoljan što sam ovde, došao sam da igram Evroligu, da radim sa dobrim trenerom i ne zanimaju me komentari", rekao je Dangubić.
On je kazao da mu je žao što nije ostao sa reprezentacijom.
"Imao sam sjajnu sezonu, dobro smo igrali u plej-ofu, izabran sam na draftu i falila je reprezentacija da sve to zaokruži ali, nažalost, desila se ta povreda. Žao mi je zbog reprezentacije, ali biće prilike", rekao je Dangubić.
Ova odluka će se sigurno dopasti navijačima
Centar Zvezde Boban Marjanović je bio jedan od lidera tima u prošloj sezoni.
"Prvi dan je uvek teži jer telo nije naviklo na napore, ali posle će sve biti lakše. Ekipa nam je mlada, a ja nisam navikao da budem najstariji u timu. Koliko juče sam imao 18 godina i trčkarao sa strane, ali živ se čovek na sve navikne", rekao je Marjanović.
Marjanović je ocenio da Zvezda ima dobar tim, iako će u predstojećoj sezoni biti mlad.
"Imamo izvanredan tim a to malo više iskustva ću da prenesem na saigrače, kao i ostali koji su više igrali, jer naše je da pomognemo", rekao je Marjanović.
Na novinarsko pitanje je sa osmehom odgovorio da se uželeo lopte.
"Iskreno, lopte se jesam uželeo ali trčanja nisam", rekao je Marjanović.