Vesti
Sport
Kolašinac, Terzić i Jelača u finalu EP
12.08.2014. 20:00
Izvor: RTS
Kolašinac, Terzić i Jelača u finalu EP
Srpski atletičari uspešno su startovali na Evropskom šampionatu u Cirihu. Asmir Kolašinac, Amela Terzić i Tatjana Jelača bez problema obezbedili učešće u finalima svojih disciplina. Bekrić u polufinalu.
Srpski atletičar Asmir Kolašinac rekao je da ga večeras u finalu Evropskog prvenstva u Cirihu očekuje velika borba za medalju.
Kolašinac je prvi srpski reprezentativac koji je izašao na borilište. On je uz minimalan napor u drugoj seriji bacio kuglu 20,15 metara i time izborio mesto u finalu.
"Cilj je bio ući u finale uz što manji napor. Večeras me očekuje prava borba", rekao je Kolašinac za sajt Atletskog saveza Srbije.
Uspešna je bila i rekorderka Srbije na 1.500 metara Amela Terzić, koja je zauzela drugo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi (4:11,75) i izborila plasman u finale.
"Ima dosta atletičarki koje imaju bolji rezultat od mene, ali ne obazirem se na to. Srećna sam što sam u finalu. Sada je vreme da napunim baterije za petak, kada me očekuje finale", rekla je Terzićeva.
Srpska atletičarka Tatjana Jelača izborila je plasman u finale Evropskog prvenstva u Cirihu u bacanju koplja.
Jelača je u prvoj seriji ostvarila hitac od 60,26 metara i imaće priliku da se bori za medalju. Norma za finale iznosila je 57,50 metara.
Finale je u četvrtak od 20.40.