Vesti
Sport
RADNIČKI NIŠ: Ništa nije dobijeno, a ni izgubljeno
14.08.2014. 20:00
Izvor: Mondo
RADNIČKI NIŠ: Ništa nije dobijeno, a ni izgubljeno
Nišlije se sa novim fudbalerom iz Malmea spremaju za derbi sa crno-belima, koji se u subotu igra na Čairu.
Radnički iz Niša već posle drugog kola Superlige Srbije rasteretiće se dve najteže utakmice ove fudbalske jeseni. Posle poraza u premijernom meču nove sezone od Crvene zvezde u Beogradu, na Čairu u subotu stiže Partizan.
Uprkos tome što klub iz Humske trese nezapamćena kriza, koja je za posledicu imala čak i štrajk igrača tokom nedelje, "valjak" je favorit, a tu ulogu vicešampionu Srbije nameće upravo domaćin.
"Ove utakmice su došle rano za našu ekipu, jer mislim da tek sada u našem timu dolazi sve na svoje mesto. Utakmica sa Partizanom može da se završi u našu korist ako budemo maksimalno motivisani, baš kao što je Crvena zvezda bila protiv nas u prvom poluvremenu. Izvukli smo pouku protiv Zvezde, a sada treba da protiv Partizana pokažemo naše pravo lice", kaže Nenad Filipović, golman Radničkog i jedan od tragičara iz 1. kola.
"Šef mi je ukazao poverenje pred samu utakmicu sa Zvezdom, to je za mene još veća satisfakcija da nastavim još bolje da radim. Možda je nastalo nezadovoljstvo među navijačima jer se Jovanoviću oduzela kapitenska traka nakon četiri godine, ali to je odluka stručnog štaba koji mi je ukazao poverenje. Na meni je da to poverenje opravdam", dodao je Filipović.
Radnički će Partizan, po svemu sudeći, dočekati sa Petrom Petrovićem, Srbinom koji dolazi iz Malmea.
"On nas je iznenadio, zadovoljio je naše kriterijume na probnom treningu. Rođen je u Švedskoj 1995. godine, licenciran je i ako se odlučimo za njega, u subotu će već biti u prvih 18. Igrač je koji ima veoma dobar dribling i iz svakog duela može da izađe kao pobednik. Perspektivan je i na njemu je da svoje znanje pokaže i na utakmicama", kaže o novom igraču šef stručnog štaba Dragoslav Stepanović.
Kao i mnogi fudbaleri u Srbiji kada dođu u novu sredinu, Petrović je prvo pohvalio navijače Radničkog.
"Drago mi je što sam došao u Radnički, video sam kako Meraklije navijaju i to mi se svidelo. Do mene je da se igrom pokažem i da igram što više", rekao je fudbaler rođen u Švedskoj.
Popularni Stepi koncentrisan je na duel sa crno-belima.
"Voleo bih da su ove utakmice došle kasnije. Partizan i Crvena Zvezda su timovi koji imaju pobednički mentalitet, a mi smo u ovom slučaju tim koji će pokušati, ako je moguće, da ih 'saplete'", naglasio je iskusni trener.
Stepanović očekuje veliki broj navijača na tribinama Čaira, što će Nišlijama biti samo dodatna obaveza da pokažu više protiv Partizana.
"Da bismo imali pozitivan ishod utakmice sa Partizanom moramo igrati iznad očekivanja svih nas. Svaka utakmica, pre nego se završi, nije ni dobijena ni izgubljena", podvukao je trener Radničkog.
Utakmica u Nišu igra se u subotu od 19 sati.