Vesti
Sport
Ana, majstore!
17.08.2014. 14:00
Izvor: Mondo
Ana, majstore!
Srpska teniserka u polufinalu turnira u Sinsinatiju spasila dve meč lopte i pobedila Mariju Šarapovu i boriće se za trofej sa najboljom na svetu.
Ana Ivanović je prošle godine u Sinsinatiju završila nastup posle prvog meča, a ove će se boriti za titulu.
Ona je u polufinalnom duelu pobedila Mariju Šarapovu sa 6:2, 5:7, 7:5 i prvi put u karijeri boriće se za pehar na turniru Masters serije u Ohaju.
Ana je do četvrte pobede u uklupno 12. duelu protiv Šarapove stigla nakon što je u završnici trećeg seta spasila dve meč lopte.
Ruskinja je vodila 5:4 i servirala za pobedu, ali je Ivanović uspela da napravi brejk, a potom da dobije i dva naredna gema i da se, posle dva sata i 45 minuta rovovske borbe, plasira u finale.
"Bilo je zaista teško i ostvarila sam vrlo tesnu pobedu. Naročito je bilo teško u drugom setu, jer mi noge nisu dobro radile, igrala sam isuviše pasivno, a Marija je velika igračica i znala je to da iskoristi. Ipak, uspela posle toga da se vratim, da pregrupišem snage i veoma sam srećna zbog pobede", izjavila je Ana Ivanović posle meča.
Srpkinja, koja je do sada najdalje u Sinsinatiju stigla do polufinala 2010. godine, u finalu će se sastati sa najboljom na svetu - Serenom Vilijams, koja je eliminisala Dankinju Karolinu Voznijacki (2:6, 6:2, 6:4).
Ana je do sada odigrala sedam duela sa Amerikankom i dobila samo jedan, ove godine u osmini finala Australijan Opena.
"Najvažnija stvar je da se oporavim do meča sa Serenom i da budem što svežija. Očekujem dobar meč, jer smo igrale već tri puta ove godine. Za mene će to biti dobar test. ona je najbolja na svetu, velika šampionka i biće izazov opet igrati protiv takve gračice. Nadam se da će i stvari u tom meču ići u moju korist", rekla je Ivanovićeva.
Plasmanom u finale srpska Fed kup reprezentativka je zaradila 585 poena i od ponedeljka će popraviti plasman na WTA listi. Zagarantovana joj je deveta pozicija, jer će preteći Viktoriju Azarenku i Jelenu Janković, a ako osvoji 15. titulu u karijeri, a četvrtu u ovoj sezoni, preskočiće i Eženi Bušar i biće osma igračica sveta.
Turnir u Sinsinatiju igra se za nagradni fond od 2.567.300 dolara, od kojih će pobednici pripasti 467.300 dolara , uz 900 WTA poena.