Vesti
Sport
Niš dobija klub u ABA ligi?
18.08.2014. 20:00
Izvor: Mondo
Niš dobija klub u ABA ligi?
Radnički iz Kragujevca mogao bi da se preseli u Niš i fuzioniše sa KK Konstantin, a novoformirani klub bi potom igrao u regionalnoj ligi, saznaju "Južne vesti".
Finansijski problemi Radničkog iz Kragujevca mogli bi da nateraju klub na potez koji se sigurno neće dopasti njegovim navijačima.
Portal "Južne vesti" saznaje da bi Kragujevčani mogli da se fuzionišu sa Konstantinom i oforme KK Radnički Niš, koji bi nasledio mesto u ABA ligi, a svoje utakmice kao domaćin igrao u niškoj dvorani Čair.
Predsednik kragujevačkog kluba Ivan Grujin potvrdio je za niški sajt da su vođeni neformalni razgovori na ovu temu, ali je istakao da konačno rešenje još nije pronađeno.
Zbog izostanka podrške Grada Kragujevca, čelnici Radničkog bi tokom ove nedelje trebalo da odluče da li će ugasiti klub, istupiti iz ABA lige ili preseliti klub u drugi grad, što je 2009. učinio vršački Svislajons premeštanjem u Šumadiju i formiranjem sadašnjeg Radničkog.
"Postoji velika mogućnost da u ovom trenutku, kada je u Kragujevcu malo teža situacija, možda zajednički sa Konstantinom napravimo projekat da se igra ABA liga. Mislim da je uz dobru volju to i realno, a i Niš bi najviše profitirao. Koliko će čelnici grada prepoznati tu ideju kao dobru i nešto što može da doprinese razvoju sporta, ja to ne znam", rekao je Grujin.
Predsednik Radničkog je uveren da bi se publika u Nišu obradovala mečevima ABA lige.
"Pored rukometa, mislim da hali Čair i Nišu treba jedan dobar dvoranski sport. Kada dođe pauza u fudbalskom prvenstvu, ništa se ne dešava bombastično. To bi doprinelo razvoju košarke na jugu. Ovo je jedna od ideja, s obzirom na tešku situaciju u Kragujevcu".
Pošto su Kragujevčani već platili deo novca potrebnog za nastup u ABA ligi naredne sezone, troškovi Nišlija bili bi manji.
"Ako bi Niš pristao na sve to, trebalo bi da obezbedi minimalna sredstva i korišćenje dvorane. Mi bismo poveli dobar deo sponzora, tako da Grad Niš treba da obezbedi jednu stabilnost. To je poenta cele priče, a ne velika finansijska sredstva", tvrdi Grujin.
Gradonačelnik Niša Zoran Perišić, međutim, kaže da sa njim niko nije razgovarao.
"Ne dajem sebi pravo da jedan čovek odlučuje o tome. Mi imamo svoj klub. Kakva će biti ideja sportske i košarkaške javnosti, ne znam. Na pamet mi ne pada da, pored postojećeg kluba, nudim novac koji Grad nema. Ako postoji neka ideja koju će sportska javnost prihvatiti i realizovati, biću otvoren za pregovore", rekao je Perišić.