Vesti
Žuta štampa
DINO MERLIN O VESNI ZMIJANAC: Ona je luda!
19.08.2014. 20:00
Izvor: Kurir
DINO MERLIN O VESNI ZMIJANAC: Ona je luda!
Ona je interesantna osoba, hrabra i luda. Nikada nije dosadno sa njom. To je ono što me na neki način veže za Vesnu, rekao je bosanski pevač
Pevač Dino Merlin koji je, pre 30 godina snimio sa srpskom folk pevačicom Vesnom Zmijanac pesmu "Kad zamirišu jorgovani”, i danas je dobar prijatelj i često joj uputi po neku sugestiju i poruku.
Na pitanje zašto se toliko dugo kolege druže, kada je poznato da na estradi ne opstaju prijateljstva, Merlin je rekao da sa njom nikad nije dosadno!
"Ona je interesantna osoba, hrabra i luda. Nikada nije dosadno sa njom. To je ono što me na neki način veže za Vesnu", rekao je Dino.
On je otkrio da im se odnos ne zasniva samo na površnom druženju, već imaju i dosta sličnosti.
Sarajevski pevač je pre podsetio koliko je njihovo prijateljstvo veliko ispričavši kako je Vesnina mama morala da okrene pola sveta samo kako bi saznala da li je živ kada je procurila informacija da sam poginuo. .
"Imao sam želju da snimim duet sa Branimirom Štulićem, ali to se neće desiti, zar ne? Nikada nikoga nisam odbio za saradnju, ali ima načina da na fino kažeš da nisi zainteresovan. A još jedna lepa priča za Vesnu je kada je bio rat, kod mene u komšiluku pogine komšija koji se zove Dino i odjednom se pročulo da sam ja poginuo. Moja žena i deca su bili u izbeglištvu i nisu mogli da dođu do tačne informacije. Vesna je u to vreme nagovorila svoju mamu da okrene moju ženu i javi joj da sam živ. Vesnina mama je pola sveta izokrenula dok nije našla moju ženu. Vesna je zaista divna osoba", ispričao je ranije Dino Merlin.

U kafiću mu dobacili da snimi duet sa Vesnom
"Do dueta je došlo nakon neuspešnog trećeg albuma. Dobio sam ideju da snimim duet, ali nisam znao s kim. I dok sam razgovarao sa menadžerom u jednom lokalu o tome, kolega mi je dobacio: "Vesna Zmijanac"! Odmah smo se spakovali i krenuli u Beograd i upali u studio gde je Vesna snimala ploču. Nakon prvog slušanja, Vesna je odlučila da snimi ovaj duet", priznao je Merlin. Zanimljivo je da je Vesna zbog "Jorgovana" sa svog albuma izbacila pesmu "Srce je moje violina", koju je posle otpevala Lepa Lukić.