Vesti
Sport
Despotović o "devetki": Broj ne igra utakmice
19.08.2014. 20:00
Izvor: Mondo
Despotović o "devetki": Broj ne igra utakmice
Napadač Crvene zvezde ne želi da polemiše o potezu Zvezdana Terzića i "skidanju" devetke sa leđa u korist mlađeg Luke Jovića. Kaže da nestrpljivo čeka šansu da zaigra i dokaže se golovima, poput onih protiv Sinđelića u ponedeljak.
I jedan i drugi su "Zvezdina deca", s tim da je stariji, Đorđe Despotović (22), šansu dobio na "mala vrata", dok je mlađi, Luka Jović, "bačen u vatru" već kao šesnaestogodišnjak.
Despotović je u prvi tim crveno-belih stigao zaobilaznim putem, preko Sopota, Subotice i Lokerena, dok se Jović smatra najvećom nadom Crvene zvezde u poslednjih dvadesetak godina. Preciznije, još od "Klase 84".
Njih dvojica boriće se ove sezone za minutažu sa iskusnim Đorđem Rakićem, koji bi do kraja prelaznog roka mogao i da napusti "Marakanu", čime bi u prvi plan bacio jednog od dvojice mladih napadača.
S obzirom na superligaško iskustvo i 16 golova u dresu Spartaka, moglo se naslutiti da će prednost dobiti Despotović, ali posle nedavne izjave vršioca dužnosti generalnog sekretara, Zvezdana Terzića, čini se da će u igru pre ulaziti Jović.
Terzić je izjavio da je on "strateški plan kluba" i da će preduzeti "sve mere da Zvezda narednog leta od njegove prodaje prihoduje od šest do osam miliona evra".
Zato je tražio od Despotovića da mlađem saigraču preda dres sa brojem devet, jer smatra da će sa njim na leđima delovati ozbiljnije.
Takav, ne baš pedagoški, potez pogodio je Despotovića, ali Lozničanin nije želeo da se upušta u polemiku.
"Broj ne igra utakmice. Nosiću šta mi daju... Bitno je da pogađam protivničku mrežu", rekao je Despotović za MONDO.
Umesto "devetke", napadač crveno-belih na predlog saigrača iz odbrane, Nikole Mijailovića, nosiće "84" poput Dragana Mrđe, najboljeg strelca lige prošle sezone.
Na zvaničnu premijeru moraće, međutim, da sačeka dok klub ne reši problem sa registracijama igrača koji su angažovani ovog leta.
Prva dva kola su već prošla, ali bi devet "novajlija" trebalo da bude na raspolaganju treneru Nenadu Lalatoviću u subotu, protiv Vojvodine u Novom Sadu.
"Nadamo se tome. Rečeno nam je u ponedeljak da odigramo što bolje protiv Sinđelića, jer konkurišemo za ekipu, pošto će problem biti rešen do subote. Ako bude - biće dobro, ako ne bude - šta da radimo...", pomalo ravnodušno konstatovao je Despotović i potom objasnio zašto tako zvuči.
"Malo čitava situacija ubija volju, jer treniramo, ali nemamo ništa od toga. Kao da se ne baviš fudbalom. Kada dođe utakmica, deo ekipe ide da igra, a mi ostali na tribine. Došli smo kao pojačanja, a nemamo pravo nastupa".
Sve to, ipak, kaže Despotović, ne bi promenilo odluku da se ovog leta vrati na "Marakanu" i pokaže da je i ranije zaslužio šansu u crveno-belom dresu.
"I da sam znao kako će biti, sigurno bih prihvatio da dođem. Jedino, da su nas bar pripremili na ovo. Da su nam rekli da nećemo biti registrovani od starta... Nije mi bilo teško dok nisu došle utakmice, ali tek kada vidiš pune tribine, onda shvatiš šta je i kako je. Ekipa pobeđuje, ali mi kao da nismo deo toga, ne učestvujemo, a tu smo u klubu".
Problemi, međutim, ne remete atmosferu u svlačionici, za koju su igrači prošle sezone redovno isticali da je bila glavni adut u osvajanju titule.
"Atmosfera je sjajna i ona drži ekipu. Milijaš, Džoni (Nikola Mijailović) i Savo Pavićević su glavni... Mnogo znače nama mlađim igračima", ne krije Despotović.
Jedan od njih, kapiten Nenad Milijaš, mogao bi uskoro da napusti klub.
"Ako se to zaista dogodi, klub će izgubiti mnogo. Ne samo što se tiče njegovih partija, stvarno sada igra sjajno, već i zato što će svlačionica izgubiti mnogo", smatra mladi napadač.