Vesti
Sport
Podmlađena Srbija osvojila SK
24.08.2014. 14:00
Izvor: B92
Podmlađena Srbija osvojila SK
Podmlađena vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je Svetski kup u Kazahstanu novom pobedom nad Mađarskom sa 11:9 ((1:2, 3:3, 1:1, 2:1; 4:2) posle penala.
Mađarska je većim delom meča održavala prednost koja je povremeno iznosila i dva gola, ali su Vasić i Subotić doneli "delfinima" penale.

U penal seriji je tokom meča sjajni golman Živojinović zastavio jedan šut Mađara, koji su pogodili i prečku, a njegovi saigrači bili nepogrešivi za titulu. Za najboljeg igrača turnira izabran je Mađar Danijel Varga.

Treće mesto u Kazahstanu osvojila je Hrvatska pobedom nad SAD 8:6 (2:2, 3:1, 2:0, 1:3), dok je u meču za peto mesto Australija savladala domaćina 12:6. Crna Gora zauzela je sedum poziciju pobedom nad Južnom Afrikom 13:10.

Do polovine druge četvrtine Mađari su stizali do vođstva, a Srbija pratila, da bi potom rival poveo sa 4:2. Ubović i Subotić donose novi egal, ali Erdelji sa dva gola u nizu vraća Mađare na +2 (6:4).

Severni susedi su se odlično branili sa igračem manje, žestokom odbranom čuvali vođstvo, ai Vasić i Subotić sjajnim glovima donose novo izjednačenje (7:7).

U dramatičnoj završnici Živojinović dva puta zaustavlja rivala i donosi našem timu penale.

Mandić, Subotić, Rašović i Vasić su bili nepogrešivi te doneli Srbiji novu, treću pobedu u finalu nad Mađarskom ove godine, nakon Evropskog prvenstva u Budimpešti, te Svetske lige u Dubaiju.

Za vaterpolo ne treba da brinemo, sledeći cilj je Rio 2016.