Vesti
Sport
Teodosić ne igra protiv Egipta
29.08.2014. 20:00
Izvor: Mondo
Teodosić ne igra protiv Egipta
Glavni plejmejker "orlova" zbog povišene temperature propustio trening u petak popodne, a ni kapiten Krstić i Bjelica nisu potpuno spremni.
Reprezentacija Srbije nije imala idealnu pripremu za FIBA Svetski kup, mnogi problemi su rešavani u hodu, preovladavalo je mišljenje da za naše najiskusnije igrače ima vremena.
Međutim, Miloš Teodosić i Nenad Krstić ni dan pre početka takmičenja nisu spremni za najveća iskušenja, a "mozak" srpskog tima je povrh povrede skočnog zgloba, koja nije sasvim sanirana, "fasovao" i temperaturu.
"Miloš je ostao u hotelu, očigledno ga taj virus ne pušta. Pod lekarskim je nadzorom, mislim da nije ništa ozbiljno", rekao je novinarima Aleksandar Đorđević na kraju poslednjeg treninga pred meč prvog kola.
"Nije ozbiljno", ali selektor je na direktno pitanje o Teodosićevom statusu za subotnji okršaj sa Egiptom (15.30) bez ustezanja priznao da je blizu odluke da poštedi glavnog plejmejkera.
"Moguće je da neće igrati. On ima i tu povredu zgloba, koja ga dosta muči, odradio je dobro poslednji trening u Pioniru, pa je u Granadi ponovo osetio bol. Mogao bi da propusti Egipat, ali to je možda i dobro. Biće svežiji za druge utakmice, a mislim da mimo njega imamo igrače, koji će uskočiti i rešiti taj problem".

Zdravstveni bilten ostatka ekipe je sledeći:
"Bjelici (koleno) se spustio otok, bolje je, ali i dalje je pod terapijom i trenira pod zaštitom. Krstićevo stanje ide na bolje. Siguran sam da će mu svaki minut koristiti da dođe do određene forme kada to bude najpotrebnije", izjavio je Đorđević.
Mora se priznati da prilikom žreba nismo bili svesni koliko je ustvari dobro što "otvaramo" takmičenje protiv objektivno najslabijeg protivnika u grupi...
"Nisam u najboljoj mogućoj fizičkoj kondiciji. Bol je prisutan, radim terapije svakodnevno... Ne znam koliko ću biti spreman za početak, ali nadam se da će, kako takmičenje bude odmicalo, moja spremnost i sve što ide uz to biti sve bolji i bolji", rekao je Krstić.
Prema njegovim rečima, glavni cilj je plasirati se u osminu finala, odnosno zauzeti neko od prva četiri mesta u grupi A u Granadi.
"Trebalo bi da dobijemo bar dve od prve tri utakmice, protiv Egipta i Irana, a protiv ostalih da tražimo šansu. Ići ćemo na pobedu protiv svakoga".