Vesti
Sport
Radnički istupa iz ABA lige!
04.09.2014. 20:00
Izvor: RTS
Radnički istupa iz ABA lige!
Direktor košarkaškog kluba Radnički iz Kragujevca Ivan Grujin rekao je da je taj klub obavestio Jadransku ligu da nema novca za učešće u tom takmičenju i da će, ako se nešto ne promeni, odustati od regionalne lige.
"Radnički je danas uputio dopis Jadranskoj ligi da klub u ovom trenutku nije u mogućnosti da izvrši plaćanje u punom iznosu i da, ukoliko se ne reši situacija, nećemo igrati Jadransku ligu sledeće sezone. Nemoćni smo da bilo šta promenimo", rekao je Grujin.
Kragujevački klub za učešće u Jadranskoj ligi treba da plati 150.000 evra.
"Radnički je u ovoj situaciji upravo iz razloga jer ima daleko veća potraživanja nego obaveze. Sami iz ove situacije ne možemo, ne možemo da naplatimo svoja potraživanja", kazao je Grujin.
Na pitanje da li se nada da će čelnici Jadranske lige naći neko rešenje, Grujin je rekao da bi "bilo lepo" ako se to dogodi.
"Mislim da su ljudi iz lige bili izuzetno korektni prema Radničkom. To je liga za primer i bez obzira na to kakvu odluku donesu, nemamo prava da bilo šta ružno kažemo o ligi ili čelnicima lige. Više su se oni interesovali za Radnički nego bilo ko u zemlji, nego i sam grad Kragujevac", naveo je Grujin.
On je istakao da rešenja uvek ima i kao primer neveo Cibonu, koja je uspela da prebrodi tešku finansijsku situaciju.
"Kad je nekom stalo, problem može da se reši", dodao je Grujin.
Čelnici Jadranske lige Josip Lisac i Slaven Bilić nisu mogli da potvrde da li Radnički posle pet godina neće nastupiti u tom takmičenju.
"To će znati u toku dana. Čekamo i pismeno da dobijemo... Sve će se znati do kraja dana ili sutra ujutru", rekao je Bilić.
Generalni menadžer ABA lige Josip Lisac ranije je kazao da je Radnički i definitivno odustao od takmičenja.
"Stiglo nam je pismo iz Radničkog, gde su objašnjeni razlozi odustajanja od takmičenja. Grad nije stao iza njih i bez obzira na podršku 'Fijata', ne mogu da igraju ABA ligu. U klubu su nam veoma zahvalni što smo im izašli u susret i čekali ih do poslednjeg trenutka. Stvarno nam je žao zbog ovog epiloga. Radnički je punih pet godina bio član ABA lige", kazao je Lisac za Sportski žurnal.