Vesti
Sport
Pobeda za opstanak, sa Novakom ili bez njega
05.09.2014. 20:00
Izvor: RTS
Pobeda za opstanak, sa Novakom ili bez njega
Pred teniserima Srbije je veliki izazov – duel protiv Indije u Dejvis kupu u borbi za opstanak u svetskoj grupi. Iako sastav još nije poznat, selektor Obradović je uveren da, uprkos teškim uslovima za igru, tim može do željenog trijumfa. Duel u Indiji igra se od 12. do 14. septembra.
Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je da će nacionalni tim, bez obzira na eventualni nedolazak Novaka Đokovića, pokušati da pobedi Indiju i izbori opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa.
Duel između Indije i Srbije igra se od 12. do 14. septembra u Bangaloru, a Obradović je, pored Đokovića, u nacionalni tim pozvao Dušana Lajovića, Filipa Krajinovića, Nenada Zimonjića i kao zamenu Iliju Bozoljca.
"Sačekaćemo Đokovića da završi Ju-Es open. Finale je u ponedeljak i njegov eventulani dolazak može da bude u četvrtak, dan uoči prvog meč, što je izuzetno teško i naporno. Imamo četvoricu igrača na raspolaganju. Pokušaćemo da se dobro pripremimo, dobijemo taj meč i ostanemo u Svetskoj grupi", rekao je Obradović.
On je dodao da Srbiji predstoji težak posao u Indiji zbog uslova u kojima će se meč odigrati.
"Idemo nedelju dana ranije. Igra se na otvorenom, na nadmorskoj visini od 800 metara, uz veliku vlažnost vazduha, biće teški uslovi kako nama tako i Indijcima. Predstoji nam otvoren meč, ali pokušaćemo od prvog poena da dominiramo", rekao je Obradović.
Srpski teniseri su porazom od Švajcarske došli u situaciju da se bore za opstanak u Svetskoj grupi.
"Igrali smo finale i bili motivisani da nastavimo u tom pravcu i 2013. godine, ali svi znaju šta je usledilo, suspenzija Viktora Troickog, povreda Janka Tipsarevića. Igrali smo protiv Švajcarske, koja je, s obzirom na naš sastav, bila nepobediva u tom trenutku. Ipak, mislim da imamo dobar tim i možemo da izborimo opstanak", zaključio je Obradović.