Vesti
Sport
Kolaković zadovoljan i oprezan
08.09.2014. 20:00
Izvor: RTS
Kolaković zadovoljan i oprezan
Selektor srpskih odbojkaša Igor Kolaković istakao je da je zadovoljan postignutim rezultatom, kao i igrom svojih izabranika u prvoj fazi Svetskog prvenstva. Svestan je oscilacija u igri što je pokazao i meč protiv Kameruna, ali u nastavku šampionata očekuje bolju igru. Reprezentacija Srbije završila je prvi deo takmičenja u Poljskoj na drugom mestu u grupi, iza Poljske, sa četiri pobede i jednim porazom i kvalifikovala se za dalje takmičenje.
Poslednju utakmicu protiv Kameruna naš odbojkaški tim je dobio sa 3:1 (25:21, 24:26, 29:27 i 25:17) u setovima mnogo teže nego što se očekivalo.
„Kamerun je bio jako raspoložen. Osim u prvom i poslednjem setu, dosta smo se mučili sa njima, na stranu to što su oni odigrali neke faze dosta dobro. Imali smo mnogo uspona i padova", rekao je Kolaković.
„Nismo smeli da pravimo određene greške. Ipak, dobro je da su svi igrali i da smo slavili. Svi su osetili slast igranja na Svetskom prvenstvu, koje za nas počinje tek u sredu. Ovo do sada je sve prema očekivanjima, osim utakmice sa Poljskom. Drago mi je zbog pobede, iako sam siguran da možemo mnogo bolje".
U narednoj fazi, naš tim igra u grupi E, u Lođu i Bidgošću, i očekuju ga utakmice sa Italijom, Francuskom, Iranom i Sjedinjenim Državama.
„Momci skoro da nisu imali treninge od utakmica, ali je najvažnije da su osetili značaj učešća na Svetskom prvenstvu. Kada sve saberemo, možemo da budemo zadovoljni", naglasio je Kolaković.
Prvi protivnik naših odbojkaša biće Italija sa kojim utakmiva počinje od 16.30 u sredu, 10. septembra.