Vesti
Sport
Spektakl za finale, Srbija ili Francuska?
12.09.2014. 20:00
Izvor: RTS
Spektakl za finale, Srbija ili Francuska?
Bitka za finale Svetskog prvenstva, Srbija igra protiv Francuske. Jedna od ove dve selekcije će na megdan Amerikancima u nedelju u borbi za tron. Susret se igra u Madridu s početkom u 22.00 časa. Direktan prenos je na našem Prvom programu.
Sve je spremno za spektakl. Novi duel ove dve ekipe, Francuzi su slavili poenom prednosti u grupnoj fazi, ali taj meč je iza nas. Sledi novi susret u kome je sve otvoreno. Obe selekcije će pružiti svoj maksimum u želji da se domognu velikog finala. Motiva na pretek u oba tabora. Taktičko nadmudrivanje, trenutno nadahnuće, potez više i naravno sportska sreća doneće prevagu u ovom duelu.
Obe ekipe su bile otpisane pred četvrtfinalne duele. Međutim, desilo se suprotno - favoriti Španija i Brazil moraže da se zadovolje borbom za plasman od petog do osmog mesta, a „autsajderi" idu u borbu za medalje.
Naša selekcija naprednuje iz meča u meč, taman pomislimo da smo videli njihov maksimum, oni nas veću narednom meču obraduju još boljom igrom. Naša selekcija deluje kao tim, sve je podređeno uspehu ekipe, a to je pravi recept za velika takmičelja. Svaki igrač daje svoj doprinos pobedi, makar to bilo bodrenje sa klupe. Mnogo znači stisnuta pesnica i pogled ka saigraču.
Samopouzdanje je na visokom nivou, ali naši reprezentativci nisu poleteli, čvrto stoje na zemlji i fokusirani su na sledeću utakmicu. Veličanstvene pobede su iza njih, na redu su „trikolori" i borba za finale. Ostaje da se vidi šta je Đorđević, u svojoj kuhinji, spremio za ovaj duel.
Francuzi su svesni da nije lako Srbiju dobiti dva puta na istom takmičenju. Zato se i oni trude da zaborave na meč u grupi. Izbacili su Špance, ipak znaju da u ovom susretu mora sve iz početka.
Duel između Srbije i Francuske počinje u 22.00 časa, direktan prenos je na našem Prvom programu.