Vesti
Sport
Fofani prija Vračar!
24.09.2014. 20:00
Izvor: Mondo
Fofani prija Vračar!
Centarfor Partizana još jednom je pogodio na stadionu Obilića i tako doneo Partizanu pobedu nad Bežanijom 1:0, u šesnaestini finala Kupa.
Ismailu "Beku" Fofani prijaju gostovanja na Vračaru, uprkos katastrofalnom terenu.
Početkom sezone, na igralištu Obilića postigao je gol u pobedi nad Voždovcem. U sredu je na istom mestu doneo pobedu kombinovanom timu crno-belih, vrednu plasmana u osminu finala Kupa Srbije.

PARTIZAN - BEŽANIJA 1:0 (1:0)
Lepom akcijom Danka Lazovića i Miroslava Vulićevića, Partizan je u tom 37. minutu prvi put ozbiljno zapretio protivniku i odmah postigao gol.
Na centaršut sa desne strane, Fofana se povukao na ivicu peterca i trzajem glavom poslao loptu na mesto koje Srđan Ostojić nije uspeo da odbrani.
Bežanija se borila i pre i posle tog gola, ali nije uspela da savlada Živka Živkovića. Istrčavali su "lavovi" pred nebranjen gol favorita, pogađali prečku, ali je mreža crno-belih ostala netaknuta.
Bez Škuletića, Lukača, Drinčića, Volkova, Grbića, Pantića i Branka Ilića u startnoj postavi, tim Marka Nikolića opravdao je ulogu favorita i bez većih problema preskočio prvu Kup prepreku.
Vođstvo Partizana moglo je da u 60. minutu bude duplirano, ali je pokušaj loba Fofane sa ivice kaznenog prostora završio na prečki, posle intervencije golmana "domaćih". Ipak, najbolji igrač utakmice dobio je aplauz za sve što je danas pružio.
Vicešampion bi trebalo da u nedelju i treći put ove sezone nastupi na Vračaru, protiv OFK Beograda. Međutim, neizvesno je da li će ta utakmica i biti odigrana zbog najavljene "Parade ponosa". Crno-beli neće ugostiti "romantičare" u Humskoj zbog promene trave na glavnom terenu.

Bežanija: Ostojić, Luis Gustavo, Mustur, Matović, Milić, Stanovčić, Kovačević, Brujić (od 44' Rakić), Jelić (od 85' Zorica), Đoković, Šaka (od 69' Subotić)
Partizan: Ž. Živković, Vulićević, Petrović, Ćirković, Stanković, Marković, S. Ilić, A. Živković (od 64' Luka), Ninković (od 64' Branko Ilić), Lazović, Fofana (od 81' Marinković)