Vesti
Sport
Ni Partizan i OFK Beograd ne igraju
26.09.2014. 20:00
Izvor: RTS
Ni Partizan i OFK Beograd ne igraju
Direktor fudbalske Superlige Srbije Vladimir Bulatović rekao je da se meč Partizan - OFK Beograd ipak neće igrati sutra i definitivno potvrdio da će ostali dueli sedmog kola zbog Parade ponosa biti na programu u ponedeljak. Duel crno-belih i "romantičara", prema Bulatovićevim rečima, biće odigran u prvom sledećem mogućem terminu.
Bulatović je juče najavio pomeranje utakmica, uz izuzetak pomenutog duela jer Partizan sledećeg četvrtka gostuje grčkom Asterasu u drugom kolu Lige Evrope. Iako su čelnici Zajednice predložili da se meč Partizan - OFK Beograd igra u subotu na stadionu Obilića na Vračaru, iz bezbednosnih razloga to nije bilo moguće.
"Zajednica se trudila da u interesu srpskog fudbala izađe u susret Partizanu. Tražimo najoptimalnije rešenje. Nije korektno što je trener Partizana Marko Nikolić izjavio da je cela situacija neprofesionalna i neozbiljna. Nikolić je taj sa kojim smo komunicirali. Nismo mogli da utičemo ni na šta, ovo je vanredna situacija. Procenu bezbednosti radi policija, a ne mi. Hteli smo da zaštitimo Partizan od dodatnih napora i utakmica koje bi ih remetili u evropskom takmičenju", rekao je Bulatović Tanjugu.
On je dodao da ova pomeranja u kalendaru ne utiču na regularnost i integritet takmičenja i naveo da bi Zajednica postupila na isti način da je bilo koji drugi klub u pitanju.
Parada ponosa održaće se u nedelju u Beogradu.
Parovi sedmog kola Superlige:
Spartak - Radnički Niš, Napredak - Vojvodina, Novi Pazar - Jagodina, Borac - Crvena zvezda, Voždovac - Mladost, Partizan - OFK Beograd, Donji Srem - Radnički Kragujevac i Rad - Čukarički.