Vesti
Sport
Terzić: Vrlo bitan meč sa Holandijom
30.09.2014. 20:00
Izvor: RTS
Terzić: Vrlo bitan meč sa Holandijom
Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Zoran Terzić ocenjuje da utakmica sa Holandijom može biti odlučujuća i upozorava svoje igračice da moraju pružiti maksimum.
Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da bi utakmica protiv Holandije mogla da bude ključna za uspeh na Svetskom prvenstvu u Italiji.
Srbija je u novoformiranu F grupu druge faze takmičenja prenela pet bodova i predstoje joj mečevi protiv Holandije (sreda), Kazahstana (četvrtak), SAD (subota) i Rusije (nedelja).
"Holandija igra vrlo dobro na prvenstvu, protivnik je za svaki respekt, odigrali su veoma dobro protiv Rusije i SAD, iako su izgubile bile su blizu da naprave dobar rezultat. Ova utakmica odlučuje o puno toga i moraćemo da uložimo maksimum da bismo došli do pobede", rekao je Terzić.
On je istakao da je zadovoljan izdanjem njegovog tima na meču protiv Brazila i dodao da ekipa može za nijansu bolje.
"Holandija nije igrački slabija od nas, ima dosta dobrih pojedinaca. Nadam se da ćemo odigrati na nivou prethodnih utakmica. Samo u tom slučaju imali bismo šansu. Imamo veći broj odbojkašica koje imaju iskustvo igranja na velikim takmičenjima i to bi mogla da bude naša prednost", poručio je Terzić.
Kapiten srpskih odbojkašica Maja Ognjenović rekla je da Holandija ima ekipu za respekt, dok reprezentacije SAD i Rusije spadaju u sam svetski vrh.
"Protiv Brazila smo pokazali da možemo da se nosimo sa najjačima. Ne mislim da je to bila naša najbolja igra, prvi set je bio za pamćenje, ali bilo je oscilacija na koje možemo da utičemo. Padovi i usponi u igri su nešto što se dešava u sportu, nadam se da možemo kvalitetno da odigramo u kontinuitetu", zaključila je Ognjenovićeva.
Utakmica Srbija - Holandija igra se sutra od 17 sati.