Vesti
Sport
Srpkinje bacile na kolena i Kazahstanke
02.10.2014. 20:00
Izvor: Mondo
Srpkinje bacile na kolena i Kazahstanke
Najbolje odbojkašice Srbije trijumfovalno okončale i drugi meč druge faze Svetskog prvenstva u Italiji. Savladan Kazahstan sa 3:0.
Odbojkašice Srbije nastavljaju sa odličnim partijama na Svetskom prvenstvu u Italiji.
Posle Holandije (3:0), u drugoj fazi takmičenja u Veroni maksimalnim rezultatom savladana je i selekcija Kazahstana - 25:13, 25:15, 25:20.
Izabranice selektora Zorana Terzića pobrale su veliki broj pohvala nakon ubedljive pobede nad odličnom Holandijom, ali ih to nije diglo u nebesa. Jelena Nikolić i ostale devojke pozivale su na oprez uoči meča sa Kazahstankama, napominjući da je reč o nezgodnom rivalu, kojem su kontranapadi jača strana i maksimalno skoncentrisano ušle su i u taj meč.
Takav pristup omogućio je reprezentaciji Srbije da u sva tri seta brzo dođe do svoje igre i reši ih u svoju korist.
Doduše, uspele su Kazahstanke na početku drugog seta da naprave iskorak, povedu sa 6:4, ali je taj period njihove dobre igre kratko trajao. Srbija, predvođena izuzetno raspoloženom Brankicom Mihajlović, napravila je mini seriju, preuzela vođstvo, a onda i ubedljivo dobila taj deo igre - 25:15.
Kazahstanke su vrlo rapoložene bile i u trećem setu. Iskoristile su malo opuštanje Srbije posle vođstva od 2:0, pa su "dodale gas". Dobar otpor pružale su sve do polovine seta (13:13), kada je Srbija sa tri vezana poena uspela da se "odlepi" (16:13). One su, uprkos konstantnom pritisku rivalki, održale prednost i dobile meč (25:20).
Srbiju, posle slobodnog dana na šampionatu, u trećem kolu u subotu od 17 časova očekuje težak duel protiv selekcije SAD, vodećeg tima grupe F, dok će u poslednjem meču druge faze u nedelju izabranice selektora Zorana terzića odmeriti snage sa Rusijom.
Plasman u poslednju fazu izboriće po tri najbolje plasirana tima iz grupe F i E.