Vesti
Sport
FSS "naredio" smenu Terzića!
28.10.2014. 20:00
Izvor: Mondo
FSS "naredio" smenu Terzića!
Odbor za hitna pitanja FS Srbije uputio zahtev Zajednici superligaša da u roku od 10 dana zakaže sednicu Skupštine i izabere novog predsednika.
Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije zasedao je u utorak popodne, a sednicom je predsedavao "prvi čovek srpskog fudbala" Tomislav Karadžić.
Na sastanku je, između ostalog, odlučeno da se uputi zahtev Zajednici superligaša da u roku od 10 dana zakaže sednicu Skupštine i na njoj, u skladu sa odredbama Statuta organizacije, kao i drugih relevantnih propisa, izaberu novog predsednika.
Podsetimo, na čelu Zajednice superligaša je Zvezdan Terzić.
"Kao što je poznato, sadašnji predsednik Zajednice već duže vreme nalazi se na toj funkciji iako to nije u skladu sa Statutom i njegov status je sa aspekta važećih pravnih propisa neodrživ. Takođe, aktuelnom predsedniku Zajednice je izrečena aktuelna disciplinska mera od strane Disciplinske komisije FSS, po kojoj mu je zabranjeno da šest meseci obavlja sve funkcije u fudbalu. Ovakav epilog uvešće rad Zajednice u pravne okvire i nastaviće se normalno funkcionisanje", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu FSS.
Dodaje se i da će predsednik FSS Tomislav Karadžić podneti tužbu nadležnom sudu protiv dnevnog lista "Informer" zbog "lažnih i tendencioznih tekstova u kojima je on optužen da se pre početka kvalifikacione utakmice Srbija - Albanija sreo sa osobom koja je posle prekida ušla u otvoreni studio RTS i vređala predsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića i da mu je tom prilikom dao instrukcije za opisano delo".
"U nizu tekstova, objavljenih 22. oktobra i 23. oktobra 2014. godine u listu 'Informer', izrečen je niz netačnih i izmišljenih detalja. FS Srbije odlučno demantuje sve navode iz pomenutih tekstova, a u kojima se grupa novinara 'Informera' poziva na 'dobro obaveštene izvore iz MUP-a Republike Srbije'. Ovakvom odlukom, štiteći integritet organizacije, FS Srbije očekuje da na za to jedinom pravom mestu - u prostorijama suda tokom postupka koji će uslediti, druga strana iznese dokaze optužbi upućenih predsedniku Karadžiću ili odgovara za širenje laži i dezinformacija", piše u saopštenju.