Vesti
Sport
Vajda: Novak je doživeo olakšanje posle rođenja sina, naravno da želi da bude prvi
04.11.2014. 20:00
Izvor: Blic
Vajda: Novak je doživeo olakšanje posle rođenja sina, naravno da želi da bude prvi
Trener Novaka Đokovića, Marjan Vajda izjavio je da se prvom teniseru sveta znantno promenilo raspoloženje nakon što je dobio sina Stefana, te da je doživeo veliko olakšanje.
“Doživeo je olakšanje. U Kini ga je iščekivanje remetila. To kažem sada, ali i tamo je igrao neverovatno. Kina ga je malo ’izludela’ – ljudi ga vole tamo i stekao sam utisak da mu to daje neverovatnu energiju. Protiv Berdiha u finalu (6:0, 6:2), nikada nisam video takav meč u životu – sve je funkcionisalo odlično. Rekao mi je posle meča: "Odigrao sam meč iz snova. Čisto savršenstvo“, rekao je Vajda za "L'ekip".
Vajda je takođe naglasio da se sada bolje razume sa Borisom Bekerom, koji je takođe u stručnom štabu Đokovića.
“Boris je više unutar tima, više je upleten u sve. Navikli smo jedan na drugog, sada se bolje razumemo. Nije bilo lako na početku jer se nismo mnogo viđali, ali primetili smo da je Novak motivisaniji kada smo zajedno. Rekao bih da smo našli način da razgovaramo sa Novakom – to je slobodna razmena i on je srećan zbog toga. Nije kao da je jedan zadužen za taktiku, a drugi za motivaciju. Obojica možemo da govorimo i o jednom i o drugom, u zavisnosti od toga ko ima bolji osećaj kako prići meču protiv određenog rivala“, naveo je Vajda.
Trener tvrdi da je Novaka najviše motivisale serije Rodžera Federera koji preti da preuzme prvo mesto na ATP listi.
"Naravno da Novak želi da bude prvi, bila bi šteta da ne bude posle tolikog truda, zar ne? Motivisalo ga je to što je video Federera kako pobeđuje – možda mu je upravo to dalo energiju posle dve nedelje u kojima je bio koncentrisan na bebu i nije radio skoro ništa. Novak određen poene mora da završava brže. Radićemo na tome, ali tu je ključna ravnoteža koju moramo da pronađemo. On nije Federer, on mora da gradi poene. Malo smo mu promenili tehniku servisa – njegova preciznost je fantastična, ali još možemo malo da dobijemo na snazi“, zaključio je Vajda.