Vesti
Sport
Partizan pao i u Rusiji!
05.11.2014. 20:00
Izvor: Mondo
Partizan pao i u Rusiji!
Crno-beli i dalje bez pobede u Evrokupu. U četvrtoj četvrtini su nadoknadili "minus 11", a onda neshvatljivo loše odigrali finiš utakmice.
Milenko Tepić vodio je loptu dok je semafor otkucavao poslednje sekunde utakmice 4. kola E grupe Evrokupa.
Krasnji oktjabr imao je "plus dva" (61:59), pitanje je bilo da li ići na izjednačenje i produžetak, ili na pobedu.
Nekadašnji reprezentativac prvo je krenuo ka reketu, zatim se predomislio, izvukao van linije za tri poena, ali sa igračem "na sebi" nije mogao da uputi kvalitetan šut. Vreme je isticalo, dodavanje saigraču više nije bilo opcija i Tepić je bacio loptu jednom rukom, promašio i bodovi su ostali u Volgogradu.
Krasnji Oktjabr - Partizan 61:59 (15:12, 17:13, 15:16, 14:18)!
Ruski tim popravio je skor na 2-2 (ostaje nejasno pomoću kojeg trika su pobedili Hapoel u Jerusalimu), a crno-beli ostali zakucani za dno tabele, sa sva četiri poraza.

KRASNJI: Kalpeper 13, Ponkrašov 12 (4as, 4izg), Trevis 10 (8sk), Zavorujev 8, Viktor 7 (3sk, 3as), Kazin 6 (4sk, 5izg), Komisarov 4, King 1.
PARTIZAN: Milutinov 13 (9sk), Murić 12 (4sk, 3as, 3izg), Tepić 10 (6sk, 3as, 4izg), Gagić 10 (6sk, 4ukr, 4izg), Andrić 10, Bogdanović 2, Aranitović 2.

Oba tima demonstrirala su lošu i nesigurnu košarku. Viđeno je mnogo grešaka u dodavanju, ispadanja lopte iz ruku, sigurno desetak promašaja celog obruča (tzv. "air-ball"), pojedinci su ispoljili i vidno odsustvo smisla za igru...
U Partizanu je Tepić, zbog neigranja Borisa Daloa, proveo na terenu 38 minuta i bio primoran da čitav meč organizuje igru prvaka Srbije. Ostaje pitanje šta treba da se dogodi, pa da u Humskoj 1 smognu snage da dovedu pojačanje na poziciji plejmejkera?
Ne mora to da bude veličina kalibra Boa Mekejleba, ali bar neko ko će pomoći ovoj dezorijentisanoj ekipi.
Odnos izgubljenih lopti 19:17 i Partizanov šut iz igre od 38 odsto ni izbliza ne mogu da dočaraju koliko je utakmica u Volgogradu bila teška za gledanje!
Krasnji oktjabr, koji u svojim redovima ipak ima nekadašnjeg ruskog reprezentativca Ponkrašova, kao i iskusnog Romea Trevisa (ex-Zadar), na momente je uspevao da odigra tečnije u napadu, sa solidnim protokom lopte, što mu je donelo vođstvo od 43:32 u 25. minutu, odnosno 52:41 sedam minuta pre kraja.
Kada se činilo da baš ništa ne može da pokrene Partizan iz "mulja" u koji je zapao, poentirao je Milutinov uz dodatno slobodno bacanje (52:46), crno-beli su skupljanjem u reketu osvojili nekoliko lopti, a onda što iz kontri, što posle skokova u napadu - imali su ih 17, u odnosu na protivnikovih pet - produžili seriju na 11:0 i izjednačili - 52:52!
Mihajlo Andrić je trojkom u 38. minutu doneo i vođstvo posle mnogo, mnogo vremena (54:55), ali kada je trebalo zadržati koncentraciju i dotući uzdrmani Krasnji oktjabr, igrači Partizana su poklekli.
Prvo u defanzivnom skoku, pa je Edo Murić bukvalno poklonio loptu, a Kalpeper sa vezana četiri poena (jedan solo prodor i jedno kašnjenje iznurenog Tepića) vratio domaće u superiornu poziciju - 61:57.
Crno-beli su bolje počeli. Vodili su 4:10 u šestom minutu i onda sami pomogli ruskom timu da napravi preokret na 15:10, između ostalog pravljenjem dva faula pri šutu za tri poena.
Krasnji je čuvao stečeno vođstvo, u 15. minutu ga i povisio na 24:16, ali su i njegovi igrači itekako "častili" izgubljenim loptama i potezima koji nisu karakteristični za ljude koji žive od igranja košarke na visokom nivou.
Partizan je imao šansu da u kontri smanji na 30:27, međutim, tačku na slabo prvo poluvreme stavio je greškom u kontri, omogućivši Trevisu da uz zvuk sirene zakuca za "plus sedam" (32:25).
Domaćin je u trećoj deonici otišao na 45:34, Tepić pogodio trojku na kraju serije od 7:0 (45:41), ali je Komisarov uzvratio košem iz teške pozicije. Crno-beli su prokockali svoj poslednji napad i u poslednjih 10 minuta ušlo se sa rezultatom 47:41.
U sastavu crno-belih osim Daloa nije bilo Nemanje Bezbradice, a njihova mesta zauzeli su Petar Aranitović i Janis Kuzeloglu.