Vesti
Sport
Zvezdin plan uspeva, predsednik FSV podneo ostavku
06.11.2014. 20:00
Izvor: Mondo
Zvezdin plan uspeva, predsednik FSV podneo ostavku
Ratko Borovnica pismenim putem obavestio najbliže saradnike da više ne želi da bude predsednik Fudbalskog saveza Vojvodine.
Pošto ih Tomislav Karadžić nije poslušao i podneo ostavku, iz Crvene zvezde krenuli su u "plan B" i smenu predsednika Fudbalskog saveza Srbije počeli da organizuju "odozdo", menjajući vlasti po okruzima.
Prvo je do promena došlo u Mladenovcu i Lazarevcu, koji su deo Fudbalskog saveza Beograda, a u četvrtak je odjeknula i promena na severu zemlje.
Ratko Borovnica podneo je ostavku na mesto predsednika Fudbalskog saveza Vojvodine!
"Borovnica je napisao samo da u cilju jedinstva i prevazilaženja svih trenutnih problema podnosi ostavku i jednostavno neće da učestvuje u svemu tome", rekao je za "Večernje ovosti" generalni sekretar FSV Dušan Tomić.
Borovnica je ovlašćenja preneo na potpredsednika Uroša Milojkovića.
"On će zakazati novu Skupštinu, a kada će se ona održati zaista ne znam u ovom trenutku. Nadam se samo da će ona biti dostojanstvena", dodao je Tomić.
Po svemu sudeći, vlast u FS Vojvodine preuzeće opozicija koju predvode predsednik Vojvodine Zoran Šćepanović i prvi čovek subotičkog Spartaka Dragan Simović.
Nezvanično, oni su na svoju stranu privukli 41 od 65 delegata, zbog čega je u sredu iznenada bila odložena sednica Skupštine FSV.
Ukoliko izgubi podršku u matičnom Savezu, na čijem je čelu bio 18 godina, biće to jak udarac za Tomislava Karadžića.