Vesti
Sport
Matić: Protiv Danske nije igrao najjači tim
18.11.2014. 20:00
Izvor: Mondo
Matić: Protiv Danske nije igrao najjači tim
Reprezentativac Srbije smatra da je Dik Advokat mogao da sastavi bolju ekipu za prethodni meč.
Posle bolnog poraza od Danske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016, Nemanja Matić je među prvima kritički govorio o "orlovima" i njihovom odnosu prema nacionalnom timu.
Vezista Čelsija iskreno je priznao da nije siguran ima li reprezentacija Srbije kvalitet da dostojno predstavlja zemlju na turniru u Francuskoj.
I nekoliko dana kasnije, uoči prijateljske utakmice sa Grčkom na Kritu (utorak, 18 časova), Matić je nastavio u istom tonu. Počevši od sebe.
"Kao pojedinac moram pre svega sebe da gledam i analiziram svoju igru. Znam da nisam odigrao perfektno protiv Danske, ali smatram da u toj utakmici nismo izveli najbolji sastav. Srbija ima kvalitetnije fudbalere i može mnogo više", uveren je Nemanja Matić.
Da bi se to i ostvarilo, kaže da je potrebno napraviti sisitem u nacionalnoj fudbalskoj organizaciji.
"Mora da se napravi sistem u kome će svako znati šta je njegov deo posla. Od igrača, trenera, rukovodstva Saveza... Ako u tom sistemu svako bude svoj deo obavljao na najbolji način, na terenu će dobiti potvrdu onoga što mnogi misle, a i ja sa njima, da Srbija ima dobre igrače, sposobne da stvore jaku reprezentaciju".