Vesti
Sport
Vujošević: Nedelja "dan D" za Pavlovića
21.11.2014. 20:00
Izvor: Mondo
Vujošević: Nedelja "dan D" za Pavlovića
Trener crno-belih najavio kraj iscrpljujuće sage o mogućem povratku sjajnog krila. Kritike medijima, državi, ali i svom klubu.
Ekipa Partizana u nedelju od 19 časova igra važnu utakmicu 9. kola ABA lige protiv Cibone.
Navijači bi tog dana trebalo da saznaju i da li će Saša Pavlović u nastavku sezone opet obući crno-beli dres, posle pauze od pet meseci.
Trener srpskog prvaka Duško Vujošević kritikovao je medije koji su prethodnih dana i nedelja objavljivali da je Pavlovićev potpis samo formalnost, pošto je dogovor već postignut.
"Pitam te medije gde je Saša, pošto su napisali da je došao? Ima li obzira prema istini? Pavlović ima još ponuda, pored naše. U nedelju će se znati njegova odluka. Ako dođe, zna svoju odgovornost", saopštio je Vujošević.
On se osvrnuo i na glasine o plejmejkeru iz SAD.
Podsetimo da je pre nekoliko dana bio aktuelan Keron Džonson iz Ludvigsburga, pre toga Danijel Juing (to je Vujošević priznao), pa i Bo Mekejleb, što je bilo za rubriku "verovali ili ne".
"Ne treba navijači puno da se igraju po Twitteru. Kao, viđen je (sportski direktor, Dragan) Todorić na VMA sa čovekom crne rase. Jedino ako mu je pozlilo, pa ga je Dalo vodio".
Trofejni strateg u priči o pojačanjima se dotakao i finansijske situacije u klubu.
"Nastavlja se strategija urušavanja Partizana (koji je ovih dana proglašen najboljim sportskim brendom Srbije, zajedno sa Anom Ivanović i Novakom Đokovićem). Ljudi na pozicijama vlasti ne žele dobro Partizanu i znaju kako da ga guše. Produžetak saradnje sa 'Telekomom' zavisio je od volje jednog čoveka..."
"Ne znam kako ćemo igračima isplatiti plate, koje već sada puno kasne. Pri čemu oni rade i ponašaju se kao da su plaćeni 'u minut'".
Crno-beli se nalaze u grupi timova u sredini tabele ABA lige, sa skorom 4-4, dok je Cibona deveta sa 3-5.
"Mnogo puta sam ponavaljao priče o našoj situaciji, o tome što smo izgubili šest igrača iz prošle sezone i morali ponovo da pravimo ekipu. Osnova selekcije je dobra, ali je potrebno mnogo rada i misionarske posvećenosti košarci da bismo napredovali".
Vujošević je imao koju reč kritike i za svoj klub.
"Veliki sponzori ne mogu da se dobiju ako (premijer Srbije Aleksandar) Vučić to ne dozvoli. Ali, neke druge stvari, kao što je nezakazivanje utakmice u isto vreme sa fudbalskim klubom, to sigurno može".
Fudbaleri Partizana dočekuju Napredak u nedelju od 17 časova, tako da navijači koji budu otišli na stadion u Humskoj ulici i odgledali ceo meč, teoretski neće moći da stignu na tradicionalni košarkaški ex-YU derbi.