Vesti
Sport
I u Turskoj "tesan" poraz Partizana!
26.11.2014. 20:00
Izvor: Mondo
I u Turskoj "tesan" poraz Partizana!
Crno-beli protiv Banvita imali šut za pobedu, a onda izgubili u produžetku - 90:85 (83:83).
Još jedno gostovanje u okviru Evrokupa i još jedna propuštena šansa!
Inače odlični Milenko Tepić nije pogodio u poslednjim sekundama regularnog toka, a u dodatnih pet minuta je Partizan postigao samo dva poena i poklekao pred favoritom.
Banvit - Partizan 90:85 (24:25, 25:17, 20:23, 14:18, 7:2)!
Tim našeg stručnjaka Zorana Lukića ostao je na deobi prvog mesta sa Lijetuvos Ritasom (skor 6-1), treći je Krasnji oktjabr (4-3), četvrti Asesoft (3-4), dok je pred Hapoelom i Partizanom (po 1-6) težak put do Last 32 faze.
Okršaj crno-belih i "legije stranaca" iz Izraela, naredne srede u meču 8. kola, biće praktično eliminacioni i za jedne i za druge!
Od ekipe Partizana nije se mnogo očekivalo protiv Banvita u Bandirmi, posebno kada se ispostavilo da neće nastupiti u kompletnom sastavu.
Nenajavljeno je izostao Milan Mačvan, umesto koga se "skinuo" juniorski reprezentativac Miloš Glišić (16). Nezvanično, u pitanju je lakša povreda!
Crno-beli su se sjajno borili, nisu odustali ni kada je domaćin krajem treće četvrtine poveo sa 11 poena razlike (69:58), već su kao i više puta pre toga uhvatili priključak, a četiri minuta pre kraja i preokrenuli na 79:81, košem Andreje Milutinovića.
Od tog trenutka, kao da su im umor i psihološki pritisak vezali ruke i noge u napadu, pošto su uglavnom ređali individualne akcije - šuteve preko ruke ili kada je vreme isticalo, odnosno neproduktivne prodore pod koš.
Odbrana je funkcionisala vrlo dobro, Banvit je takođe promašivao, ali presudile su neke nesmotrene lične greške i loš skok crno-belih.
Turski tim uspeo je tako da posle 77:61 u Beogradu, po drugi put savlada nekadašnjeg prvaka Evrope.
Kao što smo pisali u ova dva dana, čelnici turskog košarkaškog saveza i Banvita priredili su crno-belima prijatan doček i omogućili isti takav boravak u Bandirmi.
Navijači tog kluba pred početak meča su istakli transparent "We love you Radosevic", upućen nekadašnjem beku Banvita i Partizana Miroslavu Miretu Radoševiću, koji je prisutan u dvorani!
Pre prvog podbacivanja odata je pošta ubijenom navijaču Crvene zvezde Marku Ivkoviću. Na jednoj zastavi prikazan je njegov lik i poruka "We are sorry for your loss".
Posle tišine, usledilo je skandiranje "Turkiye, Turkiye!"