Vesti
Sport
Zvezda pred derbi: Cilj je 10-0
28.11.2014. 20:00
Izvor: Mondo
Zvezda pred derbi: Cilj je 10-0
Crveno-beli pripremaju se za derbi kao i za svaki drugi meč, ali sa svešću da je posebno važan. "U ubitačnom smo ritmu. Više od pobede interesuje nas nastavak serije", poručuje kapiten Zvezde Luka Mitrović.
Sa perfektnim skorom u ABA ligi (9-0) i osećajem zadovoljstva urađenim u Evroligi (4-3), košarkaši Crvene zvezde Telekom dočekuju "večiti" derbi dobro raspoloženi. U nedelju, od 19.00 časova, zaigraće protiv Partizana prvi put od junske finalne serije.
Klubovi su dogovorom o pomeranju utakmice za nedelju indirektno poslali poruku da su im trenutno važnije evropske borbe, ali naravno da im u nedelju neće nedostajati motiva. Domaćin je Zvezda, koja nikada nije uspešnije počela sezonu.
Tim Dejana Radonjića sprema se za naredni meč u dobroj formi. Ove nedelje je pobedio Cedevitu u ponedeljak i Neptunasu četvrtak, a od nedelje uveče okrenuće misli ka Valensiji, gde bi u petak mogao da praktično obezbedi plasman u Top 16 Evrolige.
Pre toga, crveno-bele očekuje 40 minuta duela sa šampionom Srbije, koji će se posle derbija okrenuti "eliminacionom" meču Evrokupa protiv Hapoela u sredu.
Neki od igrača oba tima prvi put će zaigrati derbi. Među njima su krilo Zvezde Nikola Kalinić i plejmejker Markus Vilijams.
"Znam da će biti pakleno teška utakmica, kao i svaki derbi. Ne znam lično kako je, ali sam gledao, naravno", rekao je Kalinić u četvrtak u Kombank areni.
"Ipak, mislim da i svi u ekipi ulaze u taj meč kao da je jedan od mnogih. Zaista smo u ubitačnom ritmu, igramo na svaka dva-tri dana i nemamo ni vremena da se posebno spremamo i pripremamo za određene utakmice. I da, naravno da želimo da pobedimo", dodao je Subotičanin.
Plejmejker Vilijams takođe je upućen u sve što ga očekuje u nedelju u "Pioniru".
"Čarls (Dženkins) mi je nekoliko puta govorio o tome, pa shvatam šta će biti. Igrao sam za timove koji imaju velike rivale, iako znam da to nije ni slično tom rivalstvu, na neki način imam sliku kako sve to izgleda. Nismo koncentrisani na Partizan koliko na to da imamo 9-0 i da hoćemo da imamo 10-0. Bio nam rival Partizan ili bilo ko, hoćemo da imamo 10-0", poručio je Amerikanac.
Za razliku od njih dvojice, kapiten Zvezde Luka Mitrović jedan je od igrača sa dužim stažom u klubu i dobro zna šta nose derbiji. Naredni najavljuje i u svetlu zgusnutog kalendara.
"Pomenuo sam pred meč sa Neptunasom da se nalazimo u NBA ritmu, što zbog putovanja, što zbog ritma utakmica, što zbog kvaliteta protivnika. Imali smo Krku koja je igrala fenomenalno, pre toga i Laboral, pa smo imali Galatasaraj, pa Cedevitu, pa Neptunas, pa nas sada čeka Partizan... Maltene su sve to evroligaški mečevi", objasnio je mladi krilni centar.
On očekuje "tvrd" meč, kao i svi pred bilo koji derbi.
"Partizan se nalazi u evidentnom usponu forme, sada igra mnogo bolje nego na početku sezone. Pobeda u derbiju bi i jednima i drugima značila, a više od nje nas interesuje da nastavimo niz nepobedivosti u ABA ligi", podvukao je Mitrović, poslavši istu poruku kao i Markus Vilijams.