Vesti
Sport
Vujošević: Hoću reakciju tima!
02.12.2014. 20:00
Izvor: RTS
Vujošević: Hoću reakciju tima!
Pred meč Evrokupa sa izraelskim Hapoelom, trener Partizana Duško Vujošević kaže da će njegovi igrači morati da reaguju kako bi izborili pobedu. Saša Pavlović večeras na treningu, kapiten Dragan Milosavljevićna terenu posle pauze od devet meseci.
Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da njegov tim pobedom nad Hapoelom iz Jerusalima u 8. kolu Evrokupa želi da ostane u trci za plasman u narednu fazu.
"Očekuje nas bitna utakmica, a dobro je što nemamo vremena da tugujemo posle poraza, odnosno da se radujemo posle pobeda. Otežavajuća okolnost je povreda Eda Murića, koja je ozbiljnija nego što su bile prve procene i predstoji mu pauza od minimum četiri nedelje. Ostali igrači moraće da reaguju kako bi izborili pobedu", rekao je Vujošević na konferenciji za medije.
Vujošević je dodao da bi voleo da crno-beli prođu u drugi krug, iako se zajedno sa Hapoelom nalaze na poslednjem mestu E grupe sa skorom 1-6.
"Voleo bih da prođemo, ali neće biti tragedija ako ne uspemo u tome. Ranijih godina smo jedva čekali da ispadnemo iz Evrolige, kako bismo imali vremena da se posvetimo obavezama u domaćem i regionalnom takmičenju. Radimo da tim posle svakog treninga bude bolji i da svakoga dana sve više napredujemo. Taj napredak nije linearan i nadam se da ćemo, uprkos svim problemima, biti sve bolji", rekao je Vujošević.
Vujošević je rekao da je povratnik Saša Pavlović večeras priljučiti ekipi na treningu, ali da na njega neće moći da računa za duel protiv izraelskog tima.
"Pavlović je značajno pojačanje, ne samo igrački, već i kao znak da smo aktivni i da verujemo u dobre rezultate, ali i da sklapamo tim. Plašim se da to ne bude sporo, iako je ekipa još uvek u igri da izbori zacrtane ciljeve. Navijači su u njemu prepoznali kvalitetnog čoveka, odanog Partizanu, ali Dragan Milosavljević i on nisu spasioci. Ekipa pokazuje napredak i potrebno je da se dolaskom plejmejkera uigra", naveo je Vujošević.
On je naveo da je povratak na teren kapitena Dragana Milosavljevića veliki stimulans za tim, ali da će biti potrebno vreme kako bi se vratio u prepoznatljivu formu.
"Dragan se oporavio, ali je potrebno vreme da bude na nivou pre povrede. Njegovo prisustvo u timu je veliko, nije kapiten samo pro forme, već zbog moralne čistoće i čvrstine koju iz svlačionice prenosi na teren", rekao je strateg crno-belih i pozvao navijače na fer i korektno navijanje.
Kapiten Dragan Milosavljević istakao je da ima tremu pred meč protiv Hapoela posle pauze od devet meseci.
"Trema postoji pred svaku utakmicu, a pogotovo posle duge pauze. Biće mi potrebno vreme da se vratim u formu, a ne mogu da procenim koliko. Bitno je da se osećam dobro i da želim da pomognem timu. Očekuje nas dosta teška utakmica, ali moramo da odigramo dobro kako bi se revanširali za poraz u poslednjim trenucima u Jerusalimu", naveo je Milosavljević.
Utakmica 8. kola između Partizana i Hapoela igra se sutra od 18 sati u hali Pionir.