Vesti
Sport
Nikolić: Bio je penal za Partizan
03.12.2014. 20:00
Izvor: Mondo
Nikolić: Bio je penal za Partizan
Trener Partizana ističe da je penal u susretu sa Radom postojao, a potom je izneo stav da ne podržava dupliranje kazne, odnosno i dodatni crveni karton.
Jedan detalj rešio je "tvrdi" Kup duel između Rada i Partizana na Vračaru.
U 45. minutu, Miloš Marković povukao je Nikolu Ninkovića u gol šansi, sudija Dejan Filipović pokazao na belu tačku i isključio Markovića, a Petar Škuletić bio siguran za 1:0 pred odlazaka na odmor. Po povratku na teren, Rad s desetoricom nije uspeo ozbiljno da ugrozi gol crno-belih...
Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je nakon pobede nad Radom od 1:0 da je njegov tim zasluženo prošao u polufinale Kupa Srbije.
"Imali smo velikih kadrovskih problema, morao sam nekim igračima da promenim poziciju. Bili smo emotivno i fizički ispražnjeni na pakleno teškom terenu. Čestitao bih mojim fudbalerima na zasluženom plasmanu u polufinale", rekao je Nikolić na konferenciji za medije.
On je dodao da je još više ponosan na pobedu svoga tima, jer se crno-beli posle dve godine nalaze u polufinalu Kupa.
"Mogu da kažem da smo pobedili rutinski s obzirom na teške uslove, u drugom poluvremenu smo kontrolisali igru, imali nekoliko šansi preko Živkovića i zasluženo pobedili. Ostala nam je još jedna utakmica kako bi održali prednost na tabeli, jer smo svesni da će na proleći biti dosta stvari koje su se dešavale u prethodno vreme", rekao je Nikolić.
Partizan je slavio pogotkom Petra Škuletića iz penala nakon što je Miloš Marković oborio u kaznenom prostoru Nikolu Ninković.
"Penal nije bio sporan sa moje pozcije, verujem da je bio čist kao suza, dok je crveni karton odluka sudije. Za mene je to pravilo poslednjeg igrača prestrogo, ali se dodeljuje, iako dosta remeti utakmicu", rekao je Nikolić.
Trener Rada Milana Milanović rekao je da je sudija zasluženo dodelio penal za Partizan, ali da nije siguran da li je Marković zaslužio creveni karton.
"Zaslužena pobeda Partizana, ali nisu nas nadigrali. U prvom poluvremenu smo uspeli da zatvorimo prilaze golu, ali smo napravili glupost u poslednjoj sekundi, koja nas je košatala prolaza. Nismo uspeli da izjednačimo, iako smo pogodili prečku", rekao je Milanović.