Vesti
Sport
Mačvan: Imali smo pozitivnu energiju protiv Hapoela, sada je prioritet ABA liga
04.12.2014. 20:00
Izvor: Blic
Mačvan: Imali smo pozitivnu energiju protiv Hapoela, sada je prioritet ABA liga
Košarkaš Partizana Milan Mačvan izjavio je posle poraza od Hapoela 83:64 da su crno-beli imali pozitivnu energiju u svojim redovima do kraja prvog poluvremena, a da je sve posle toga otišlo nizbrdo, te da će se njegov tim boriti do kraja u Evrokupu, iako nema šanse da se plasira u narednu rundu takmičenja.
"Solidno smo započeli utakmicu, vodili od starta, i uz neku pozitivnu energiju koja je tada bila prisutna, možda trebali i sa više poena razlike da vodimo na poluvremenu. Ipak, zbog naših sitnih grešaka pred kraj prvih 20 minuta, bilo je svega dva poena razlike, a trebalo je bar šest ili osam. Drugo poluvreme smo krenuli u kontraritmu sa pogrešnom energijom i to je razlog zašto smo izgubili sa 20 razlike", rekao je Mačvan.
On je naglasio da će dati sve od sebe u Evrokupu, ali da je ABA liga prioritet u nastavku sezone.
"Sada su nam preostale još dve utakmice u Evrokupu, a iako smo ispali treba da idemo na pobede, kao i da te mečeve iskoristimo za uigravanje za nastavak ABA lige. Kao što je poznato Jadranska liga ima primat ove sezone i sve ekipe jure da zauzmu što bolji plasman pred plej-of, pa tako i mi. Posle ovakvog poraza treba da se dođe sa još većim entuzijazmom na sledeći trening i velikim motivom za predstojeću utakmicu protiv Mege, gde moramo mnogo bolje da odigramo", naveo je Mačvan.
Mačvan se osvrnuo i na povratak kapitena Milosavljevića na parket, kao i dolazak Saše Pavlovića.
"Na njima je bio veliki teret pred ovu utakmicu, posebno na Milosavljeviću koji se vraća posle teške povrede, a verovatno je i sam sebi dodatno stavio pritisak. Mnogo je teško igrati takve utakmice i treba imati maksimalno razumevanje. Takođe, dolazak Saše koji je veliko ime nama mnogo znači, ali treba imati u vidu da je on odradio samo jedan trening sa ekipom. Pred ovaj susret bila su možda i prevelika očekivanja pred momcima, a ono što nama treba je da se uigramo i bićemo pravi", zaključio je Mačvan.
Naredni izazov za crno-bele je već u nedelju, kada u Pionir dolazi Mega Leks u sklopu 11. kola regionalnog takmičenja.