Vesti
Sport
Janko, povratak tenisu!
05.12.2014. 20:00
Izvor: RTS
Janko, povratak tenisu!
Muke sa povredom, tumor na peti, operacija, štake, oporavak, sve to je sada iza Janka Tipsarevića. Konačni je na mestu gde pripada – na terenu. Predstoji mu povratak u kondiciju i konačno povratak tenusu. Janko se nada da će od januara ponovo početi da igra na turnirima.
Iako je pred njim dugačak put do povratka na turnire, Janko je siguran da je najgore iza njega. Počeo je da trenira, naravno, kako je izjavio, ne punom snagom, ali je presrćan što je ponovo na terenu. Nakon dodatnih pregleda i terapija u Nemačkoj odlazi u Dohu na pripreme. Janko je izjavio da se nada da će u januaru ponovo početi da igra na turnirima, kao i da jedva čeka povratak na teren.
"Nezahvalno je govoriti o konkretnim planovima, ali se iskreno nadam da ću se u januaru 2015. vratiti na turnire. Jedva čekam povratak na teren i radujem se pripremama za narendu sezonu, koje uskoro slede", rekao je Tipsarević za sajt Teniskog saveza Srbije.
On je počeo da trenira posle godinu i tri meseca pauze, koju je imao zbog tumora na peti. Tipsarević se nalazi u Nemačkoj, gde je na kontrolama i dodatnim terapijama, a uskoro će sa svojim timom otići u Dohu na pripreme.
"Počeo sam da treniram, naravno ne punom snagom, ali i ovo je veliki napredak. U Srbiji sam krenuo sa kretnim vežbama i vraćanjem u kondiciju. Tenis sam počeo da igram samo iz mesta, rano je za trčanje punom snagom, ali i to će doći", kazao je Tipsarević.
On je istakao da nije zapao u očaj i nemoć, jer za profesionalnog sportistu ne postoji gora kazna pošto nije znao kada će se vratiti na teren.