Vesti
Sport
Đoković: Mali problem zvani Nadal
09.12.2014. 20:00
Izvor: RTS
Đoković: Mali problem zvani Nadal
Učestvujući na egzibicionom turniru u Nju Delhiju, najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio da će do kraja karijere pokušavati da dođe do jedinog grend slema koji mu nedostaje – Rolan Garosa, ali i da će 2015. u tenisu biti nepredvidiva.
Poslednji meč i derbi dana Međunarodne teniske Premijer lige (IPTL) odigrali su Novak i Rodžer Federer, a okončan je rezultatom 6:6, koji je Novakovom timu "UAE Rojals" doneo pobedu nad "Mikromaks Indijan ejsiz" od 29:22, a novinare su zanimali planovi našeg tenisera u narednoj sezoni i hoće li uspeti da se domogne jedinog trofeja koji mu nedostaje – Rolan Garosa.
"Nekoliko puta sam bio veoma blizu titule. Imam mali problem, njegovo ime je Nadal i on neće nestati, to je sigurno. Ali nastaviću da pokušavam, svake godine. Nadam se da ću uspeti, imam veru u sebe. Znam da mogu da osvojim taj trofej do kraja karijere", rekao je Novak.
Uz rivale u svetskom teniskom vrhu sve je veća gužva zbog pristizanja mladih snaga.
"Mladi igrači su već pokazali da mogu da igraju na najvišem nivou. To je normalno, jer postoji nova generacija igrača, tu su neki mladi koji su već u vrhu, kao što je Kei Nišikori. Videćemo, godina će definitivno biti zanimljiva", naglasio je Đoković.
U Nju Delhiju je završena treća od četiri faze Međunarodne teniske Premijer lige (IPTL). Međunardona teniska Premijer liga je u stvari teniska egzibicija, u kojoj se neće primenjivati uobičajena pravila igre. Postoje četiri tima, nazvana po gradovima koji će biti domaćini. Od tenisera iz Srbije učestvuju Ana Ivanović, Novak Đoković i Nenad Zimonjić.