Vesti
Sport
Odbojkaši Srbije protiv Brazila, Italije i Australije igraju u Novom Sadu i Beogradu
12.12.2014. 20:00
Izvor: Blic
Odbojkaši Srbije protiv Brazila, Italije i Australije igraju u Novom Sadu i Beogradu
Odbojkaška reprezentacija Srbije igraće svoje utakmice narednog izdanja Svetske lige kao domaćin u Novom Sadu i Beogradu, saopšteno je iz Odbojkaškog saveza Srbije.
Srbija će se takmičiti u Grupi A Svetske lige sa selekcijama Brazila, Italije i Australije. Seniori Srbije će Brazil, Italiju i Australiju dočekati u novosadskoj Hali Spens i beogradskoj Hali Pionir, a sve utakmice počeće u 20.00.
Srbija će u Svetskoj ligi nastupiti 18. put, a Svetska odbojkaška federacija je saopštila delimičan raspored i satnicu utakmica I divizije ovog takmičenja. Tokom prva dva vikenda, Srbija će gostovati u Brazilu i Italiji, od 29. do 31. maja, odnosno od 5. do 7. juna.
U okviru trećeg vikenda, naš tim će ugostiti Brazil, a utakmice će se igrati 12. juna u Novom Sadu i 14. u Beogradu. Mečevi četvrtog vikenda sa Australijom na programu su 18. juna u Novom Sadu i 20. u Beogradu.
Tokom petog vikenda, Srbija će biti domaćin Italiji, a mečevi su zakazani za 26. i 28. jun u Novom Sadu i Beogradu. Poslednjeg vikenda Srbija će gostovati u Australiji, od 3. do 5. jula.
Odbojkaški savez Australije je saopštio da će Srbiju dočekati u Kanberi, dok će naknadno biti objavljeni gradovi domaćina u Brazilu i IItaliji. Finanlni turnir Svetske lige održaće se od 14. do 19. jula u Rio de Žaneiru u Brazilu, a učestvovaće šest ekipa - domaćin (Brazil), po dve prvoplasirane selekcije iz A i B Grupe o pobednik Finalnog turnira II divizije.
Ukoliko Brazil osvoji jedno od prva dva mesta u Grupi A, na Finalnom turniru će igrati trećeplasirana selekcija iz Grupe A. U Grupi B Svetske lige igraće Rusija, Iran, SAD i Poljska.