Vesti
Sport
Marjanović: Ja sam kriv 80%
16.12.2014. 20:00
Izvor: B92
Marjanović: Ja sam kriv 80%
Predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović preuzeo je najveću krivicu za neuspeh ženske reprezentacije na Evropskom prvenstvu
Rukometašice Srbije zauzele su 15. mesto na EP koje još traje u Mađarskoj i Hrvatskoj. Marjanović je izrazio podršku selektoru Saši Boškoviću.
"Oni su odgovorni za loš rezultat 20 odsto, a ja 80 odsto. Ovaj plasman nije ništa poremetio u našim planovima. Nama je cilj i dalje Rio. Sada je pitanje kako da dovedemo ekipu u stanje da bude bolja", rekao je Marjanović.
Rukometašice su Evropsko prvenstvo završile bez ijednog boda u grupi D u Osijeku.
"Da li je selektor grešio – jeste, ali da je nestručan – to se ne dovodi u pitanje. Mi nemamo alternativu za igračice, možemo samo povremeno da uvedemo u tim mlađe. Mi za stručni štab nemamo zamenu, ako neko misli da ima, neka kaže. Ovaj stručni štab ima najbolje rezeultate", rekao je Marjanović.
Prema njegovim rečima, ženska reprezentacija je u Hrvatskoj doživela rezultatski neuspeh.
"Mogla je javnost da kaže pre prvenstva 'nemoj da vodiš povređene igračice'. Možda bi to pomoglo selektoru u odluci. One su želele da pokažu da ne pobeđuju samo na domaćem terenu", rekao je Marjanović.
U analizi šampionata koja se odužila na više od 90 minuta, Marjanović je slikovito objasnio da u autobusu koji je krenuo sa priprema u Novom Sadu ka Osijeku "nije bilo nevinih" i dodao da su u njemu bile igračice, stručni štab i on.
"Igračice su krive što nisu poštovale dogovor sa selektorom, a on i stručni štab što nisu 'ispoštovali' smernice Upravnog odbora", rekao je Marjanović.
Predsednik RSS ponovio je da su igračice iz klubova došle povređene i da je u kratkom vremenu pokušano sve da se one oporave.
"Mislim da je utakmica sa Crnom Gorom bila problem, a da su rezultati ostalih posledica toga. Mi smo tražili da se fokusiraju na Slovačku i da prođemo drugi krug, medjutim, ta prva utakmica nas je skupo koštala. Posle nje igračice su bile poražene, prebijene i razočarane u suđenje", rekao je Marjanović.
Na svako novinarsko pitanje za selektora Boškovića, prvo je odgovarao Marjanović, uglavnom prisećajući se kako je reprezentacija lepo igrala na Evropskom prvenstvu 2012. i kako je osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu prošle godine u Beogradu.
Bošković je samo uspeo potvrdno da odgovori na pitanje da li je vladao situacijom u meču sa Slovačkom i dodao: "Detaljno ću sve objasniti Upravnom odboru".