Vesti
Sport
PARTIZAN: Solnok važan kao Budućnost
22.12.2014. 20:00
Izvor: Mondo
PARTIZAN: Solnok važan kao Budućnost
Pobeda nad prvakom Mađarske je od velikog značaja, kako bi crno-beli u nastavku ABA lige sami odlučivali o svojoj sudbini.
Meč protiv Budućnosti pokazao je da Partizanova kriza igre i rezultata nije završena.
Crno-beli na polovini regionalnog takmičenja imaju negativan skor (6-7) i u drugom "krugu" će morati drastično da poprave utisak, misle li da u finiš sezone uđu kao konkurenti za plej-of.
Partizan u utorak od 20.00 dočekuje Solnok (6-7), koga je kao autsajder "na papiru" savladao u gostima, početkom oktobra.
Pomoćni trener Velimir Gašić (i treći put zaredom će voditi ekipu zbog suspenzije Duška Vujoševića), smatra da je posle poraza u nedelju uveče, najvažnije oporaviti ekipu.
"Veoma je bitno da se igrači mentalno i fizički, koliko god je to moguće, vrate u normalan ritam, jer nas čeka ništa manje značajna i teška utakmica od prethodne. Nema vremena za tugovanje, bitno je da pokažemo reakciju na poraz i napravimo pomak u igri".
Gašić je naveo da je Solnok u odnosu na prvi duel ove sezone angažovao odličnog američkog plejmejkera Gipsona (proletos člana Igokee) i da je podigao timsku igru na viši nivo, što se videlo iz nastupa u ABA ligi, ali i Evrokupu.
"Oni su, kao i mi, u grupi ekipa koje se bore za plasman u plej-of i izlazak u neko od evropskih takmičenja. Imaju odlične šutere za tri poena, dobar timski ofanzivni skok i kontrolu ritma igre".
Solnok je u nedelju umalo iznenadio Cedevitu na njenom parketu (74:73), nakon čega je iz kluba otišao Stefan Sinovec. Očekuje se da protiv Partizana zaigra Marko Brkić, koji je zbog povrede propustio meč u Zagrebu. Krilni centar Peter Lorant raskinuo je ugovor nekoliko dana ranije.
Kod crno-belih je pod znakom pitanja Đorđe Gagić (skočni zglob), dok Edo Murić (rame) i dalje nije spreman da se vrati na parket.
"Očekujem da naša ekipa na kvalitetan način odgovori na poraz od Budućnosti i da ostvarimo rezultat koji će nam omogućiti da u nastavku sezone sami odlučujemo o našoj sudbini", zaključio je Velimir Gašić.
Ulaznice će biti u prodaji od 17 časova na blagajnama Pionira, po ceni od 200 i 400 dinara.

TABELA UOČI 14. KOLA: Zvezda (-1) 12-0, Budućnost 11-2, Cedevita 9-4, Olimpija 8-5, Cibona 7-6, Krka 6-7, Partizan 6-7, Mega 6-7, Zadar 6-7, Solnok 6-7, MZT (-1) 4-8, Igokea 4-9, Metalac 4-9, Levski 1-12.