Vesti
Sport
Ovo je obećao Zoran Popović!
25.12.2014. 20:00
Izvor: Mondo
Ovo je obećao Zoran Popović!
Zoran Popović izneo je plan kojim namerava da sanira dugove i postavi FK Partizan na stabilne noge.
U obraćanju delegatima Skupštine FK Partizan, pre samog čina izbora na predlog Ljubiše Tumbakovića, Zoran Popović, novi predsednik crno-belih izneo je plan rad podeljen u tri povezane celine.
- Finansijski oporavak FK Partizan
- Unapređenje infrastrukture kluba
- Strukturna i temeljna reorganizacija u cilju modernizacije FK Partizan
Predviđeno je da se plan ostvari u najkraćem mogućem periodu.

FINANSIJSKI OPORAVAK FK PARTIZAN
Potpuni finansijski oporavak FK Partizan predviđen je do kraja 2015. godine. Plan obuhvata investiciju od osam miliona evra, podeljenih u dve faze.

PRVA FAZA - do kraja 2014. godine:
Ova faza predviđa osnivanje kreditnog sposobnog preduzeća u okviru sistema FK Partizan, koje će biti prihvatljivo finansijski institucijama. Novo preduzeće bi trebalo da bude u mogućnosti da transparentno prati realizaciju finansijskih sredstava potrebnih za oporavak kluba. Preko novog kreditno sposobnog preduzeća trebalo bi da se obezbede sredstva u iznosu od dva miliona evra iz kreditne linije, a uz hipotekarno obezbeđenje.
Ta sredstva biće korišćenja za najurgentnije obaveze, a to su, prema novoj upravi:
- Izmirenje obaveza prema igračima i zaposlenima u iznosu od oko 1,4 miliona evra,
- Plaćanje komunalnih i režijskih troškova kluba,
- Početak priprema za prolećnu sezonu,
- Izmirenje obaveza po osnovu blokiranog tekućeg računa
Dakle, ova faza bi trebalo da bude završena u narednih nedelju dana.

DRUGA FAZA - do 31. marta naredne godine, odnosno do kraja 2015:
Realizacija ove faze obuhvata planiranu investiciju od šest miliona evra. Ona bi trebalo da predstavlja osnovu i garanciju za dalje stabilno finansijsko poslovanja kluba.
Primarni plan je skidanje blokade sa tekućeg računa FK Partizan. Račun bi, po planu predsednika Popovića, trebalo da bude izveden iz blokade do kraja februara 2015, na početku prolećnog dela Superlige.
Druga faza obuhvata potpunu reviziju poslovanja FK Partizan u proteklom periodu, kako bi se utvrdile ukupne obaveze crno-belih.

UNAPREĐENJE INFRASTRUKTURE KLUBA
Nova uprava je obećala završetak projekta "Internat za smeštaj mladih igrača". Popović je, baš kao i Dragan Đurić svojevremeno, nazvao ovaj projekat prioritetnim za unapređenje Partizana.
Uporedno sa izgradnjom internata biće sprovedene aktivnosti na rešavanju imovinsko-pravnih odnosa u vezi sa stadionom u Humskoj ulici.

STRUKTURNA I TEMELJNA REORGANIZACIJA U CILJU MODERNIZACIJE FK PARTIZAN
Reorganizacija će biti usmerena na analizu svakog segmenta poslovanja FK Partizan u cilju racionalizacije njegovog poslovanja i postavljanje osnove za funkcionisanje "valjka", a prema modelu najboljih evropskih klubova.
Reorganizacija predviđa:
- Analizu postojećeg i donošenje novog Statuta FK Partizan, sa ciljem usaglašavanja u skladu sa standardima najboljih evropskih klubova,
- Unapređenje odnosa sa navijačima, sportskim udruženjima i republičkim organima,
- Unapređenje i razvoj omladinske škole,
- Reorganizaciju sektora marketing i odnosa sa javnošću u cilju poboljšanja postojećih i potpisivanja novih sponzorskih ugovora, jačanju imena "Partizan"...